Stella och hemligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-06-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Stina Lövkvist
Dimensioner
217 x 155 x 14 mm
Vikt
410 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178031726

Stella och hemligheten

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-06-04
169
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att stå upp för sig själv eller någon annan är inte alltid lätt. Hur tar man mod till sig och säger ifrån när något inte känns bra? När Prinsessan Madeleine barnboksdebuterar är det med ett tema som i och med arbetet för World Childhood Foundation engagerar henne starkt: barns rättigheter.

När nioåriga Stella och hennes pappa flyttar till Sverige känns allt nytt och lite konstigt: språket, skolan och fritidsaktiviteterna, allt är annorlunda och tar tid att vänja sig vid.

Så en dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Något som Stella inte får berätta för någon. Lova det!

Men Elenas hemlighet skaver som en tung sten i magen på Stella. Vad ska hon göra?

"Stella och hemligheten" är en vardagsnära berättelse att läsa tillsammans, men också en bok med ett viktigt ämne att prata om.

I slutet av boken finns frågor till läsaren för att öppna till samtal om svåra frågor som rör integritet, förtroenden och självkänsla. Det finns också en separat lärarhandledning för den som vill fördjupa sig i frågorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stella och hemligheten
  2. +
  3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Stella och hemligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svårt ämne men bra
    Charlotta, 29 oktober 2020

    Bra bok om ett svårt ämne. Man bör veta som vuxen när man börjar läsa att boken handlar om bland annat övergrepp. Läser flera 6-9-årsböcker för min femåring men den här spar vi tills hon blir lite äldre.

  2. Bra högläsningsbok

    Denna bok kretsar kring barns integritet, bra och dåliga hemligheter, vänskap och att säga ifrån. I berättelsen får vi följa Stella som precis fått flytta från sin mamma i New York till pappa i Sverige.

    Väl här måste Stella vänja sig med att nu bo med pappa och hans nya fru Camilla. Camilla som ofta vill väldigt väl men ibland kan vara lite väl bossig enligt Stella.
    Ljuspunkten i vardagen är lillebror och att hon snart blir god vän med två klasskamrater.
    Men när Stella får... Läs hela recensionen

  3. En viktig bok som berör & öppnar upp för samtal.
    Gullis lästips (Rönninge), 9 juli 2019

    Stella och hemligheten är en berättelse som både är spännande och känns "på riktigt", här blandas en vardagsnära berättelse med allvar och mörka stunder då det är en berättelse som tar upp flera olika svåra ämnen som verkligen berör. Det är en bok som man bör läsa tillsammans, men också en bok med ett viktigt ämne att prata om.

    ‭‭Det är en riktigt bra och viktig bok. En bok som bör finnas på alla skolor så att den kan hjälpa barn att hitta sin inre styrka att säga ifrån när något inte känns rätt.

  4. Samtalsbok
    maj-lis westergren, 14 juni 2019

    En bra bok att prata med sina barn om. Men man bör nog tänka på i vilken ålder barnet/barnen är..

Visa alla 4 recensioner