Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Maryam (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2020-08-03
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Katarina Strömgård
Dimensioner
220 x 155 x 16 mm
Vikt
389 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178035601

Maryam och mormorsmålet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-08-03
147
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Minoo Shams debuterar med en varm och rolig bok om vänskap, svek, saknad, och om att komma alldeles ny till ett land där det talas ett språk man inte förstår. Katarina Strömgårds känsliga färgillustrationer sätter stämningen perfekt.

"Aldrig, tänker Maryam. Det var inte Maryam som bestämde att de skulle flytta hit. Hon tänker inte prata ett språk som mormor inte kan."

Maryam kommer till Sverige med sina föräldrar och sin storebror precis när höstterminen ska börja. Kvar i Iran är mormor, som Maryam saknar så att det gör ont i hjärtat. Maryam vill inte vara här men hon börjar tvåan och går i skolan som man ska. Fast hon vägrar att prata svenska. Men i skolan får hon snabbt en riktig vän i Ida. En vän som kan skratta på samma språk som Maryam! Och sakta sakta börjar Maryam hitta vägen framåt.

Maryam och mormorsmålet är första delen om Maryam, en viljestark tjej skildrad med humor och värme. Minoo Shams arbetar till vardags som lågstadielärare i södra Stockholm. Hennes egna erfarenheter av att vara på flykt, av att komma till ett land där man egentligen inte vill vara, och där det talas ett helt annat språk, har hon i många år använt för att ge sina elever en förståelse för andra människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maryam och mormorsmålet
  2. +
  3. Bockarna Bruse på badhuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bockarna Bruse på badhuset av Bjørn Rørvik (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maryam och mormorsmålet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok!

    Maryam är en bestämd tjej som inte accepterar att andra dikterar hur hon ska bete sig i vardagen. Boken tar sin början när Maryam går sin första dag i den svenska skolan. Hon sitter där i en helt ny tillvaro där inget känns bekant och hon förstår inte svenskan.
    Maryam har precis flytt från Iran tillsammans med sina föräldrar och storebror. Men Maryam är arg över att mormor lämnades kvar och hon vill inte alls börja prata ett språk som mormor inte förstår. Maryam har inte valt att komma t... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Minoo Shams