Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2020-09-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Emily Ryan
Dimensioner
216 x 154 x 13 mm
Vikt
377 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178036769

Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-09-04
159
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Retorikexperten Elaine Eksvärd lär barn att prata om svåra saker.

Syskonen Monique, Max och Maya har tröttnat på att deras föräldrar aldrig lyssnar på dem och önskar att de bara försvann. Poff! Så är föräldrarna plötsligt försvunna. De har blivit kidnappade av Trollkarlen Tyst och hålls nu fängslade i en magisk och mycket tyst skog!

Kan Monique, Max och Maya hitta modet och styrkan inom sig för att lyckas hämta hem mamma och pappa igen, även om det innebär att de måste hitta de rätta orden och stå upp emot Trollkarlen Tyst?

Detta är en bok som vill inspirera barn till att sätta ord på det som är svårt, och som också lär vuxna att ställa frågor på ett sätt som får barn att vilja prata.

Elaine Eksvärd är föreläsare och grundare av företaget Snacka snyggt samt den ideella föreningen Treskablinoll, som jobbar förebyggande mot sexuellt utnyttjande av barn. Hon har tidigare skrivit böcker för vuxna om hur man blir en bättre talare eller genomskådar härskartekniker. Boken om vardagshjältarna är hennes barnboksdebut. Elaine brinner för att ge barn och vuxna kunskap och tekniker för att hitta sin egen röst och stå upp för sig själva och andra som inte har möjligheten att göra sig hörda.

Emily Ryan är illustratör, serietecknare och webbdesigner. Ur hennes penna flödar magiska världar fyllda av känslor och underbara växter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst
  2. +
  3. Minifakta om djurungar på fjället

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minifakta om djurungar på fjället av Ann-Charlotte Ekensten (inbunden).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. bra syfte och bra innehåll
    @bettan_bokprataren (Örebro), 24 september 2020

    Elaine är barnrättskämpe och med den här boken vill hon få barn som är
    utsatta för olika saker att våga berätta.
    I slutet av boken finns några bubblor som reflekterar över händelser i boken och hur barnen kände sig och varför det är bra att prata om det. Det är bra övningar att som pedagog jobba med i förskolan/skolans värld men även att diskutera med sina barn hemmavid. Se fler bilder på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2020/09/vardagshjaltarna-och-trollkarlen-tyst.html

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elaine Eksvärd

Bokvideo