Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
38
Utgivningsdatum
2020-04-20
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Våra visor
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Elsa Beskow
Dimensioner
217 x 171 x 10 mm
Vikt
244 g
SAB
uXqj
ISBN
9789178037421

Våra visor

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-20
161
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    29
Visa alla 1 format & utgåvor
En fin presentutgåva med de bästa visorna och bilderna ur Alice Tegnérs och Elsa Beskows älskade produktion. Alice Tegnérs barnvisor är en viktig del av den svenska barnviseskatten. För vem har inte sjungit "Bä, bä, vita lamm", "Ekorr'n satt i granen", "Mors lilla Olle", "Majas visa" eller "Videvisan"? Och då Elsa Beskow började ackompanjera den goda vännens visor med sina älskade bilder var succén ett faktum. Generationer av barn och vuxna har kunnat glädjas åt deras verk som fortfarande är lika populära. I "Våra visor" bjuds på text, bild och noter till arton visor och ramsor i ett behändigt format, samt ett efterord av Gitten Sköld där hon berättar om Alice och Elsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Våra visor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin visbok med alla klassiska barnvisor
    Kaffeläsaren, 13 maj 2020

    Alice Tegnérs visor är en del av den klassiska visskatten för barn. I en fin nyutgåva har ett helt gäng av dessa visor nu samlats. Det är gamla trevliga klassiker som t.e.x. Bä, bä vita lamm, Mors lilla Olle, Sockerbagaren, Videvisan med flera. Såna visor som de allra flesta är uppvuxna med och som som har sjungits i förskolor och skolor. Boken har det klassiska Elsa Beskow-utseendet som är väldigt smakfullt och andas gamla tider. Boken väcker gamla minnen till liv och jag undrar om jag inte ... Läs hela recensionen

  2. Härlig visbok

    I denna lilla utgåva samlas arton olika klassiska barnvisor av Alice Tegnér tillsammans med Elsa Beskows vackra tolkningar. Visor som Bä bä vita lamm, Ekorrn satt i granen, Baka kaka, Majas visa och ett gäng andra finns samlade. Dels texten men även noter för den som vill kunna spela.
    Samtliga av bokens sånger finns även i en låtlista på Spotify, i boken finns en QR-kod som gör det lätt att hitta dessa. Kul att man använder sig av modern digital teknik för att tillgängliga klassiska barn... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alice Tegnér