Att överleva envälde (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2021-01-13
Förlag
Brombergs
Översättare
Peter Samuelsson
Originaltitel
Surviving Autocracy
Dimensioner
216 x 142 x 21 mm
Vikt
423 g
SAB
Ocf-qa
ISBN
9789178091638

Att överleva envälde

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-13
258
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Redan 48 timmar efter att Trump segrat i det amerikanska valet 2016 hade Masha Gessens essä Autocracy: Rules for Survival blivit viral och lästes och diskuterades av alla som försökte förstå vad som just hade hänt.

Som rysk-amerikanska och verksam som journalist i Ryssland i många år, har Masha Gessen utvecklat närmast ett sjätte sinne för tecken på envälde. Tecken som hon menar är otvetydiga i Trumps Amerika.

I Att överleva envälde skildrar Gessen den katastrofala väg landet slagit in på, inte bara på grund av mediernas alltmer kringskurna roll, eller det hotade rättsväsendet. Hon beskriver också ett land som på bara några år har förändrats på djupet.

Med sin bok vill hon ge en bild av vad som inträffat i Amerika med Trump och tidigare i hemlandet Ryssland med Putin. Men hon vill också uppmana oss i andra länder att vara uppmärksamma på och stå emot det som snabbt kan drabba ett demokratiskt samhälle och göra det innan det är för sent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att överleva envälde
  2. +
  3. Saudade : att längta bort och hem på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saudade : att längta bort och hem på samma gång av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Att överleva envälde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gessen utmärkt författare i sitt ämne!
    Gunnila Rooth, 6 maj 2021

    Bara att understyrka MG:s djupa, seriösa kunskaper i de böcker hon skriver.
    Hon kommer så nära de personer hon möter - reflekterar, är eftertänksam.

  2. En sorglig presidentperiod!
    Sonja Boström, 10 mars 2021

    Mycket intressant beskrivning av en tid i USAs aktuella historia som saknar motstycke. Beundransvärd beskrivning av fyra år med en president som aldrig borde ha tillsatts. En egocentrisk person som saknade bildning och kunskap och hellre sysslade med att sätta ljuset på sig själv.

  3. Masha Gessens senaste
    Leena Sinikka Kangas, 9 mars 2021

    Borde läsas av varenda människa! Boken åskådliggör utmärkt vikten av att vi människor måste alltid tänka själv och, framför allt, tänka kritiskt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Masha Gessen