Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Aha, nu fattar jag!
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2019-09-01
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Per-Anders Nilsson, Åsa Carlsson
Dimensioner
235 x 215 x 10 mm
Vikt
343 g
SAB
uK.54
ISBN
9789178253777

Andra världskriget

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-01
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    99
Visa alla 2 format & utgåvor
Den här boken ingår i vår serie Aha, nu fattar jag!, och handlar om andra världskriget, som började 1939 och höll på i sex år. Kriget började i Europa och spred sig till andra delar av världen. Bomber och granater träffade inte bara soldater, utan också vanliga människor. I Europa dog över 40 miljoner människor i kriget som kan sammanfattas i en rad dramatiska och avgörande händelser. Regeringen försökte hålla Sverige utanför kriget. Ändå påverkades vi, och påverkas än i dag, av det blodiga kriget. I boken får vi också träffa Max som var 14 år och bodde i Köln när kriget började. Han berättar hur livet var under kriget.

Boken Andra världskriget är mer omfångsrik än de andra böckerna i serien. För att kunna berätta om den hittills mest omfattande konflikten i världen har vi valt att göra boken på 40 sidor.

I vår faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika områden på ett lättläst och lättbegripligt sätt, samtidigt som man får med många olika aspekter av de olika ämnena. Innehållet i böckerna är utarbetat för att följa målen i de nya kursplanerna. Språket är bearbetat och därför enkelt att både läsa och förstå. Svåra ord förklaras i marginalen.

Böckerna kan med fördel användas till elever med kognitiva funktionsnedsättningar, till elever med läs- och skrivsvårigheter eller till elever som har ett reducerat ordförråd. Faktaserien utarbetas i nära samarbete med pedagoger inom anpassad skola, SvA-pedagoger samt pedagoger med erfarenhet av elever med språkstörningar.

Till serien finns även en handledning (Genväg till Aha-serien), som beställs separat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Andra världskriget
  2. +
  3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Andra världskriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra faktabok för en 11-åring
    Kerstin , 23 februari 2021

    Lättläst, överskådlig. Bra med bilder och text blandat. Även lämplig bok för föräldrar att uppdatera sina
    kunskaper i historia och ha som underlag för diskussioner med sina barn.

  2. Jättebra faktabok för barn
    Varan, 9 december 2020

    Bra och intressant väldigt lättillgängliga fakta om andra världskriget mycket uppskattad av både 9 och 10åring rekommenderas starkt till alla barn nyfikna på andra världskriget

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Torsten Bengtsson