Den försvunna mikrofonen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2019-09-23
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Illustratör/Fotograf
Katarina Vintrafors
Dimensioner
216 x 155 x 14 mm
Vikt
329 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178352869

Den försvunna mikrofonen

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-23
129
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På Vingelskolan råder det schlageryra. Skolpersonalen ska ha sångtävling och eleverna röstar fram segraren. Skolan musiklärare, Lena Toner, brukar alltid vinna. Men när hon ska sjunga är henne guldmikrofon spårlöst försvunnen. istället för en mikrofon sitter det en morot i mikrofonstativet! Är det ett sabotage eller ett dåligt skämt? Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå, med Otto och Klara i spetsen, har fått ett nytt klurigt uppdrag.

Den försvunna mikrofonen, skriven av Christina Olséni och Micke Hansen och illustrerad av Katarina Vintrafors, är en rolig deckare i skolmiljö.

CHRISTINA OLSÉNI & MICKE HANSEN, som har gjort sig kända för sina humoristiska deckare, skriver nu även för den yngre publiken. Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå är en ny deckarserie för barn i åldern 6 till 9 år. Boken utspelar sig på Vingelskolan, en mindre skola som ligger någonstans i Sverige. En klurig deckargåta varvas med underfundig humor och ett färgstarkt persongalleri.

KATARINA VINTRAFORS är en prisbelönt konstnär och illustratör med stor erfarenhet av barnböcker.

Sagt om bokserien Vaktmästare Tores Detektivbyrå:

"Boken utmärker sig, framför allt, genom sin fyndiga humor, sitt finurliga språk och färgstarka personligheter med fantastiska namn." Alan Pejkovic, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den försvunna mikrofonen
  2. +
  3. De utvalda

De som köpt den här boken har ofta också köpt De utvalda av Emily Skye (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den försvunna mikrofonen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rolig deckarserie med bilder i färg
    @barnbokstips, 16 februari 2020

    Mello ikväll och här kommer ett lästips där handlingen handlar just om en musiktävling. Tredje delen i deckareserien "Skolvaktmästare Tores detektivbyrå" Personalen på Vingelskolan ska ha sångtävling och showa för barnen. Lena Toner brukar vinna varje år men under genrepet när hon ska sjunga försvinner hennes guldmikrofon. Vem kan ha tagit den? Är det Stella Diagnoz, Ann Sjovis, Per Fekt eller kanske Stig Bygel. Vaktmästare Tore och hans medhjälpare Otto och Klara har ett fall att lösa.
    R... Läs hela recensionen

  2. Uppskattad av dottern!

    Detta är tredje boken i serien "Skolvaktmästare Tores detektivbyrå" där vi får följa barnen Klara och Otto som tillsammans med sin skolvaktmästare löser mystiska försvinnanden på sin skola.
    Jag och I (5,5 år) har tidigare läst och recenserat de två första delarna så nu när tredje boken landade i brevlådan blev dottern glad.
    I denna bok förbereder sig alla lärare för den årliga Schlageryran där de ska uppträda med var sitt bidrag inför eleverna. Lärarna väljer alla vitt skilda musikg... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna