Mona Tumba : min sanning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2021-01-19
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
217 x 142 x 24 mm
Vikt
472 g
SAB
Lz Tumba, Mona
ISBN
9789178354733

Mona Tumba : min sanning

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-19
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Den sanna berättelsen om Mona Tumba

Mona Tumba, född Nessim, växte upp i en paradvåning på Östermalm på fyrtiotalet. Hon gick i Franska skolan tillsammans med Hagasessorna och redan som tonåring träffade hon dåtidens hockeyhjälte, Sven "Tumba" Johansson.

Mona och Sven Tumba blev ett omskrivet kändispar som umgicks med kungafamiljen, Lill-Babs och internationella celebriteter. Men livet med Sven var inte alltid så perfekt som Mona gav sken av. Han hyrde ut deras hus och planerade en flytt utan att fråga, gjorde osmarta affärer och var notoriskt otrogen. Monas liv kantades dessutom av andra sorger. Hennes pappa dog tidigt i cancer, hennes mamma blev alkoholist, systern Maud mördades och systerdottern dog av en överdos heroin.

Mona Tumba: Min sanning är inte bara historien om en positiv och empatisk kvinna, som aldrig satt sig själv i centrum, utan lika mycket en skildring av alla de kvinnor som varit familjens trygga punkt och kärleksfullt stått vid sin mans sida även när det stormat.

MONA TUMBA har haft hälsoföretag, drivit restaurang, organiserat internationella golftävlingar och ställt ut sin egen konst. Från 1960 fram till hans död 2011 var hon gift med den svenska ishockeylegendaren Sven Tumba. Idag bor hon i Florida.

ANNA VON KOCH är journalist och har i många år arbetat på Svensk Damtidning. Hon har också varit reporter på Aftonbladet och researcher på såväl Dokument Inifrån som Malou Efter tio och Nyhetsmorgon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mona Tumba : min sanning
  2. +
  3. Glöm aldrig Tintin : en sann berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glöm aldrig Tintin : en sann berättelse av Sanam Gharaee, Sofia Rutbäck Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mona Tumba : min sanning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Min Sanning!
    Siv Fostock (Lidingö), 3 mars 2021

    Intressant och läsvärd! Jag som är 40-talist kom ihåg hur jag läste allt i tidningarna om familjen Nessim/Tumba! Jag trodde då att de hade det perfekta livet!

  2. Mona Tumba, ett intressant liv!
    Elsa P, 12 februari 2021

    Jag sträckläste boken! Jag är ju så pass gammal att jag minns mycket! Sven Tumba var min idol!
    Hur många kan "ryssfemman"? Det kan jag!
    Jag hoppas Mona får en trevlig upplevelse med släkt o vänner nu när hon fyller 80 - senare!

  3. Mona Tumba
    Lars-Olov Johansson, 10 februari 2021

    Tycker om dokumentärer. Denna bok var intressant att läsa om "vår" folkhjälte. Boken är skriven på ett lättläst sätt och bra fotografier i boken. Bra författare.

  4. Gripande bladvändare!
    Pia Jansson, 6 februari 2021

    Välskrivet - och spännande från första till sista sidan, väldigt bra avvägt i de olika kapitlen. Min enda invändning var är att den skulle kunna ha varit ännu längre. Mona har ju haft ett otroligt spännande liv och det var så roligt att få ta del av. Hon berättar så bra också, varmt - men ändå osentimentalt.

Visa alla 4 recensioner