Gamen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Operatören (del 1)
Antal sidor
365
Inläsare
Jonas Malmsjö
Utgivningsdatum
2021-01-20
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Andersson, Göran (form)
Dimensioner
235 x 160 x 33 mm
Vikt
670 g
SAB
Hc
ISBN
9789178356423

Gamen

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-20
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Elitsoldaten Simon får ett hemligt uppdrag: sök upp den svenske IS-jihadisten Gamen - och döda honom.

Gamen har blod på händerna. Varken regeringen eller militären, som frukar en terrorattack, vill ha hem honom levande från kalifatet. Men ordern att döda en svensk medborgare är politisk dynamit.

I Syrien går allt åt helvete, och Simon får djupa sår i kropp och själ. Ett år senare har han flyttat in hos lillasyster Jenny, hans enda fasta punkt i livet. Då får han syn på Gamen på ett kebabhaken. Eller såg i syne? Majoren, som Simon litat blint på, hävdar bestämt att Simon misstagit sig och att Gamen är död. Förvirrad och övertygad om att han blivit galen börjar Simon söka efter sanningen.

OLLE LÖNNAEUS är prisbelönt författare och journalist. Hans journalistiska gärning har belönats med tre Guldspadar, och hans böcker är översatta till nio språk och utgivna i tio länder. Gamen är Lönnaeus sjunde roman.

"Lysande thriller." Lotta Olsson, DN

"Olle Lönnaeus prosa är korthuggen, pricksäker, framåtriktad." Jan Arnald, Sydsvenskan

"Det är trovärdigt, obehagligt och mycket skickligt gestaltat." Maria Näslund, GP

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gamen
  2. +
  3. Vakthundarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vakthundarna av Olle Lönnaeus (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gamen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gamen
    eva persson, 19 februari 2021

    En bok att rekomendera till ALLA ungdommar mellan 15-25 .Det är en bok som berör och tar upp mycket av vad man nog inte vet eller tror kan och har hänt.

  2. Högklassig spänning!
    -, 18 februari 2021

    Jag är imponerad av Olle Lönnaeus skickliga sätt att bygga upp spänning och behålla den, jag kunde omöjligt släppa Gamen förrän jag hade läst ut den!

    Det är en skrämmande historia som tyvärr känns alltför verklighetsnära, och det märks att författaren har stor kunskap om IS och terrorism. Storyn är listig och genomtänkt, karaktärerna genuina och är lätta att ta till sig.

    Det finns inte så mycket mer att säga om Gamen, än: Löp och köp! Det här är högklassig spänning som du helt enkelt inte vill missa!

  3. Fångades av boken
    Sven-Olof Collin, 8 februari 2021

    Jag läste boken under ett knappt dygn. Egentligen hade jag planerat att lämna den efter hälften den dagen, men just då hände något som kunde ha olika orsaker, så då var jag tvungen att fortsätta. Det jag tror som gjorde att jag sträckläste den var personteckningen, där personen blev mer levande och man började identifiera sig med, kanske inte honom, men hans situationer. Själv boendes i Skåne, och åker över bron för att flyga, så kommer jag ha ha lite extra öga på en viss situation. Jäkla för... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Olle Lönnaeus