Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2021-08-30
Förlag
Bokförlaget Arena
Dimensioner
240 x 200 x 26 mm
Vikt
1012 g
SAB
Ncbaz Backåkra,Ic-cz Backåkra
ISBN
9789178435470

Dag Hammarskjölds Backåkra : platsens magi och föremålens historia

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-30
319
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dag Hammarskjöld är kanske en av de svenskar som lämnat störst avtryck i världen. Innan Dag Hammarskjöld flyttade till New York för sitt kommande FN-uppdrag bjöds han till den gode vännen Bo Beskows sommarställe på Österlen. Han blev djupt betagen av den skånska naturen och landskapet och 1957 köpte Dag Hammarskjöld 1800-talsgården Backåkra, öster om Ystad, med tanken att bosätta sig där efter sin period på FN.

När Dag Hammarskjöld tragiskt omkom i Afrika den 18 september 1961, tillföll gården enligt hans testamente Svenska Turistföreningen (STF) och Svenska Akademien. Dag Hammarskjölds möbler, konstverk och personliga tillhörigheter från lägenheten i New York kom till Backåkra. Dessa ting finns där än idag, och Backåkra drivs som ett museum över Dag Hammarskjölds liv och gärning.

Boken Dag Hammarskjölds Backåkra: Platsens magi och föremålens historia spänner över flera decennier: från det att gården byggdes på 1800-talet fram till dagens internationella mötesplats och naturupplevelse. Den ger oss en inblick i Dag Hammarskjölds liv som inte tidigare har dokumenterats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dag Hammarskjölds Backåkra : platsens magi och föremålens historia
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 529 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dag Hammarskjölds Backåkra : platsens magi och föremålens historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dag Hammarskjölds Backåkra och platsens magi
    Christer Lindholm, 1 december 2021

    Jag träffade Karin Erlandsson och guidades på Backåkra.
    Boken är välskriven, strukturerad och lättläst.
    En utmärkt gåva och något att läsa före eller efter ett besök på Backåkra.
    En magisk plats
    Christer Lindholm Jönköping

  2. Nya vinklar och vackra bilder
    Rebecka, 2 november 2021

    En fantastisk bok som bidrar med nya vinklar på Dag Hammarskjölds liv som privatperson - hans drömmar för Backåkra och för livet efter FN. Man lär sig massor och får höra olika röster kring både Backåkra och Dag. Bilderna sätter stämningen, både historiska och nytagna.

  3. Dag Hammarskjölds Backåkra
    Ann Jacobsson, 16 september 2021

    Mycket läsvärd och intressant bok med fina fotografier. Dag Hammarskjöld lyfts fram som han var men också som den privatperson som man inte kände till.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna