Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sommen (del 1)
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2019-05-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
195 x 131 x 20 mm
Vikt
358 g
SAB
Hc
ISBN
9789178614271

Sommar vid Sommen

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-09
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Disa arbetar som ekonom på ett byggbolag i Stockholm. Hon känner sig åsidosatt och utanför på arbetet, och lika ensam på fritiden.
När en nyanställd kollega värderas högre än Disa är måttet rågat och hon säger upp sig. Hon säljer sin lägenhet och spontanköper en gård vid sjön Sommen för pengarna.
På gården tänker hon starta ett Bed & Breakfast, men det är inte så lätt som hon har trott att få turister att hitta till gården. Hon måste vara kreativ och påhittig för att lyckas och upptäcker snart att det inte heller är det lättaste att hantera vare sig älgar eller akvarellmålning eller grannbonden med de glittrande ögonen.

Med Sommar vid Sommen bjuder författaren Camilla Dahlson på ett härligt feelgood-äventyr. Det här är första delen i serien om Sommen.

CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom, men har sedan 2013 utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker, och även en lättläst bok för vuxna. Camilla bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Hon har tillbringat många sommardagar på och vid sjön Sommen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sommar vid Sommen
  2. +
  3. Sommarkvällar i Havsviken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarkvällar i Havsviken av Caroline Hurtig (häftad).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sommar vid Sommen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Varm och godhjärtad berättelse
    Lollos bokhörna, 19 oktober 2019

    Disa säger upp sig från sitt jobb i Stockholm, säljer sin lägenhet och köper en gård vi sjön Sommen. Väl där tänker hon starta ett bed & breakfast för att klara sig ekonomiskt. Men det är inte så lätt som Disa först tror.
    Det här är en underbar liten pärla, somrig och mycket feelgood. Bra miljöbeskrivningar, jag som östgöte och Linköpingsbo känner igen mig i miljöerna. Det känns som om jag är med i berättelsen. Disa är en tjej jag gillar mer och mer ju längre in i berättelsen jag kommer. ... Läs hela recensionen

  2. En charmig feelgood
    veronicas_bok_bak_liv, 6 september 2019

    En underbart charmig, varm och somrig feelgood. Lättläst bok med ett bra flyt i språket och för mig väldigt bra miljöbeskrivningar. Jag var verkligen där i huset, med på älgsafari mm, jag såg gården, sjön och jordgubbsodlingarna. Tycker att det är extra roligt att det skrivs om miljöer som jag känner väl igen både sjön Sommen, Torpön, Boxholm etc. ser fram mot nästa bok Vinter vid Sommen som kommer nu i höst.

  3. Underhållande mysläsning!
    Kaffeläsaren, 4 juni 2019

    Sommar vid Sommen är en härlig feelgood-roman! Vi får följa Disa som bor och jobbar i Stockholm. Jobbet är ganska trist och hon blir hela tiden åsidosatt och utanför och privat är hon ensam. En dag ser Disa en gård på hemnet i hennes gamla hemtrakter i Östergötland. Plötsligt väcks en dröm om att lämna storstaden för landsbygden och starta ett Bed & Breakfest. Det är väldigt trevligt att få hänga med på Disas resa som stöter på både mot-och medgång. Man kan inte säga annat än att Disa är rikt... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Camilla Dahlson