Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2021-06-10
Förlag
Bonnier Fakta
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Lz Natthiko Lindeblad, Björn
ISBN
9789178873029

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

(135 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-06-10
89
  • Skickas från oss på torsdag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och blir med tiden en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut. I januari 2022 avled Björn Natthiko Lindeblad efter att ha levt med nervsjukdomen ALS i många år.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tänkvärd
    Hanna Ahlberg, 4 juni 2023

    En bok som kommer följa mig genom livet. En bon som ger så många tillfällen till tänkvärda situationer och tillfällen för reflektion!

  2. Intressant livsresa
    Hanni Erkkilä, 5 mars 2023

    En intressant livsresa att få ta del av. Hade dock önskat mer av delad livsvisdom som han lärt sig under tiden som munk.

  3. Klok!
    Nina , 12 juli 2022

    Mycket läsvärd. En bok man läser i ett svep och som man vill gå tillbaka till ofta. En bok att behålla.

  4. Fantastisk!!
    Bo, 29 juni 2022

    Jag älskade denna bok. Björn är verkligen en förebild för mig och jag imponeras så mycket av hans styrka, mod och öppenhet att han delade sin historia såhär. Läs den!!!

  5. Storsint
    Rolf Larsson, 25 april 2022

    En fantastisk bok om en fantastisk människa som verkligen går utanför komfortzonen. Rekommenderas varmt. Boken berör och manar till eftertanke om det egna livet.

  6. Självbiografi/meditation
    ninasboktips, 18 mars 2022

    1985 tar Björn examen från Handelshögskolan, han får jobb i Spanien på ett stort internationellt bolag och vid 26 års ålder är han ekonomichef i ett AGA-dotterbolag. Men han är inte lycklig, han börjar meditera och fundera på vilken hans rätta väg i livet är. Han blir civilekonomen som drar till Thailand för att bli buddhistmunk.

    Det blir jakten på den kosmiska orgasmen, vägen fram till att bli skogsmunk, eremitliv, meditation, och från Thailand till munkliv i England och Schweiz. Ef... Läs hela recensionen

  7. Bra bok
    Catarina Claesson, 4 mars 2022

    Har läst boken flera gånger och får något nytt varje gång. Författaren har så mycket att dela med sig av.

  8. Lättläst och inspirerande
    David Danielsson, 21 februari 2022

    Det tog ett tag innan jag läste den här boken, trots att jag uppskattade Natthikos sommarprat och hans ord och livshistoria har funnits där som någonting som jag har följt. Nu fick jag ett väldigt begagnat och välanvänt exemplar som gåva från en person och så blev läsningen äntligen av.

    Det framgår tidigt att boken, förutom att vara en självbiografi, pekar gång på gång mot visdomsmantrat: "Ta inte dina tankar på så stort allvar." Under de första femtio sidorna får vi följa Björns res... Läs hela recensionen

  9. Tveksam utdelning efter 17 år som skogsmunk
    Erica, 10 januari 2022

    Då jag själv mediterade regelbundet under några år på 80-talet, och nu hade hört mycket om Björn, var jag nyfiken på hans bok ... som tyvärr lider av en märkbar distans, pga att han inte själv skrivit den.

    Vad värre var - det mesta som berättades om hans 17 år som skogsmunk handlade om praktikaliteter, och att han ofta hade svårt att helt komma in i meditationen.
    Vad han egentligen fick ut av sina nästan två decennier som munk förstod jag tyvärr aldrig.
    Det finns många böcker... Läs hela recensionen

  10. Intressant
    Gudrun , 9 augusti 2021

    Det var givande läsning speciell man. Lite svårt förstå hans handlande, men vi är alla olika. Klart läsvärd med många filosofiska tankar.

Visa alla 10 recensioner