Frida Kahlo : en biografi (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2020-11-27
Förlag
Modernista
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
Frida: A Biography of Frida Kahlo
Dimensioner
226 x 153 x 42 mm
Vikt
919 g
SAB
Ibz Kahlo, Frida
ISBN
9789178935420

Frida Kahlo : en biografi

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-11-27
404
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna magnifika bok går konstvetaren Hayden Herrera på djupet i den fascinerande och sprakande historien om Frida Kahlo, en av världens mest ikoniska konstnärer och människor: Hennes barndom i Mexico City under den mexikanska revolutionen. Hennes fascination för mexikansk folklore och kultur. Samröret med kommunisterna. Det stormiga äktenskapet med konstnären Diego Rivera. Hennes många kärleksaffärer, och den tragiska olycka som skadade henne för livet och gjorde så att hon aldrig kunde få barn.

Frida Kahlo är rikt illustrerad med foton och målningar - en påkostad, fängslande biografi, oumbärlig för alla som är intresserade av Frida Kahlo.

HAYDEN HERRERA är en amerikansk konsthistoriker och författare. Hon har skrivit biografier om Henri Matisse och Mary Frank och hennes texter har publicerats i bland annat New York Times och Art in America. 1996 mottog hon det prestigefyllda Guggenheim Fellowship-priset.

»En förtrollande berättelse om radikal konst, romantisk politik, bisarra kärlekar och fysiskt lidande.« | Time Magazine

»Hayden Herrera lyckas på ett imponerande sätt skära sig igenom myterna och ge oss en bild av denna sagolika kvinna.« | The Independent

»Den första omfattande biografin över den mest fysiska av konstnärer.« | The Observer

»Genom sin konst gjorde sig Kahlo till både konstnär och ikon. Med denna efterlängtade biografi har hon också, till sist, gjorts fullt mänsklig.« | San Francisco Chronicle

»En oförglömlig, intensivt levande biografi.« | Ms. Magazine

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frida Kahlo : en biografi
  2. +
  3. Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvå... av Mats Lindström, Fredrik Sjöshult (inbunden).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Frida Kahlo : en biografi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Något för den konstintresserade
    Bokdjungeln , 14 augusti 2021

    Under den termin jag pluggade motsvarande statsvetenskap i Mexiko hann jag med att upptäcka en hel del av vad landet har att erbjuda. Bland annat besökte jag och mina roomies Frida Kahlos hus. Efter att ha besökt huset blev jag mer fascinerad av Frida och har verkligen sett framemot att läsa denna bok.
    Jag tänker att en verkligen måste ha ett genuint intresse av just Kahlos konst eller person för att uppskatta denna bok. Eller att man köper den för dess omslag som är otroligt vackert! Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hayden Herrera