Fördel ADHD : var på skalan ligger du? (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2019-12-03
Förlag
Månpocket
Illustratör/Fotograf
Lisa Zachrisson
Dimensioner
180 x 110 x 14 mm
Vikt
115 g
SAB
Vlad
ISBN
9789179130435

Fördel ADHD : var på skalan ligger du?

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-12-03
89
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Känner du någon som är driven, kreativ, orädd, ifrågasättande, flexibel, envis och initiativrik? Som ofta tänker utanför boxen och verkar kunna skaka av sig nästan vilken motgång som helst? Kanske känner du igen dig själv? Förmodligen blir du lite förvånad när du hör att dessa positiva egenskaper är typiska för personer med ADHD! Vi som så länge har betraktat denna århundradets diagnos som något som bara för med sig problem.

I dag tror man att dessa delvis nedärvda personlighetsdrag var nödvändiga för att våra förfäder skulle överleva. Den som inte orkade jaga sitt byte eller kunde hyperfokusera på savannen svalt ihjäl eller blev själv ett byte för vilda djur. Det var helt enkelt en stor fördel att ha vissa egenskaper, som vi i dag betraktar som en diagnos. Vi vet också att vi alla har mer eller mindre drag av ADHD och att vi alla ligger på skalan - vissa långt borta i den ena änden, andra i den helt motsatta.

Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst - vare sig det handlar om familjen eller jobbet!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fördel ADHD : var på skalan ligger du?
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fördel ADHD : var på skalan ligger du?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. ADHD
    ninasboktips, 18 mars 2022

    Anders Hansen (läkare, psykiatriker, författare, programledare) ger oss här ADHD ur ett historiskt perspektiv, tar upp hur hjärnan fungerar, ADHD-genen, dopaminets betydelse och träning som självmedicinering för att nämna en del av innehållet. Att oräddheten och impulsiviteten hos ADHD-människan är pådrivande för utvecklingen inom bl.a. entreprenörskapet och konsten, hur dessa riskbenägna människor behövs sida vid sida av de mer lugna och eftertänksamma.

    I början av boken poängterar... Läs hela recensionen

  2. Intressant bok...
    Alexandra Hagström, 3 januari 2022

    ...som var mkt lärorik på många sätt men saknade information kring ADD och dess fördelar (ägnades bara några få rader i boken om detta).... trots att Add är under Adhd så är det ju rätt många skillnader på de diagnoserna och vilka styrkor och svagheter detta för med sig.

  3. Hansen, ADHD

    Anders är jättebra på allt. En jättekompetent läkare o psykiatriker, en lysande programledare o tv-personlighet, samt en mkt underhållande o informativ författare. Det kan inte bli bättre!

  4. Lättläst
    Evy Catherine Andersson, 20 oktober 2020

    Svårt ämne men så bra skrivet så det var lätt att läsa. Rekommenderar alla att läsa denna bok för att bättre förstå de, barn och även vuxna, som har denna diagnos.

Visa alla 4 recensioner