Minako Masui (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2020-02-08
Förlag
Kalejdoskop Förlag
Översättare
Sven Borei, Toshiki Karasawa, Saga Masui, Alexei Prigojine, Rachelle Puryear
Medarbetare
Kjellgren, Thomas (red.) / Larsson, Anna (form)
Dimensioner
275 x 225 x 25 mm
Vikt
1500 g
SAB
Ibz Masui, Minako
ISBN
9789179361259

Minako Masui

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Engelska, 2020-02-08
289
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Minako Masui föddes 1940 i Yokohama, Japan. Som ung drömde hon om att komma till Europa och hamnade, av alla platser, i Landskrona 1962 där hon bildade familj. År 1979 flyttade hon till Malmö, där hon vid sidan av att arbeta som cytodiagnostiker började sin konstnärliga utbildning för den legendariska Bertil Lundberg på Grafikskolan Forum (1984-89).

Hennes dagliga arbete på laboratoriet har gett en insikt och en fascination för en mikrokosmisk värld, som ständigt gjort sig påmind i hennes konst. Hennes visuella skicklighet är baserad på en nyfikenhet på traditionella tekniker som mezzotint och torrnål, men också på en lust att experimentera med gränsöverskridande uttryck, inte så sällan i stora format, som även inbegriper det omgivande rummet.

Minako Masui har haft en omfattande utställningsverksamhet runt om i världen och deltagit i flera av de internationella grafiktriennalerna, som Krakow, Tokyo och Jyväskylä. Hennes konst är representerad på Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm, konstmuseerna i Malmö, Göteborg, Norrköping, Uppsala, Västerås och Eskilstuna i Sverige. Dessutom Alvar Aalto Museum, Kuso-no-Mori Museum i Japan, Nationalmuseet i Krakow med flera utländska museer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Minako Masui
  2. +
  3. RÅPUNK : The birth of Swedish hardcore, 1981-89

De som köpt den här boken har ofta också köpt RÅPUNK : The birth of Swedish hardcore, 1981-89 av David Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Minako Masui. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Minako Masui
    Kajsa , 9 november 2023

    En jättefin bok om en fantastisk konstnär!
    Fint tryck i färgbilderna.
    Jag kommer att beställa 2 till att ge bort i julklapp.

  2. En hel storartad konstutställning i bokform
    Minako Masui, 9 september 2020

    "I Minako Masuis bildvärldar skådar vi rakt in i livets tillfälliga och bestående rörelser, men också in i dess rörliga och föränderliga mångfald." Thomas Kjellgren

Visa alla 2 recensioner