Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2020-10-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
Dimensioner
247 x 177 x 23 mm
Vikt
794 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179752842

Nattexpressen

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-05
179
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som de brukar göra i december. Men den här gången är inte allting som det ska. Mormor säger konstiga saker, är glömsk och svamlar om en viktig nyckel utan att berätta var den finns och vad den leder till. När mormor sen försvinner vet inte Danja vad hon ska tro.

Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. Och Danja går ombord ...

Nattexpressen tar med Danja på ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. Hon sätts på svåra prov och får reda på saker om sina morföräldrar hon inte kunnat ana. Men vart har mormor försvunnit, och kommer hon någonsin tillbaka?

"Nattexpressen" är en alldeles magisk bok i 24 kapitel, perfekt för högläsning eller att läsa själv!

Den är skriven av den prisbelönta författaren Karin Erlandsson, som bland annat gjort stor succé med "Pärlfiskaren".

De fantasieggande bilderna med steampunk-inslag står den prisvinnande illustratören Peter Bergting för.

"Nattexpressen" vann Runeberg Junior-priset 2021 och nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris.

"Nattexpressen" ges ut tillsammans med Schildts & Söderströms.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattexpressen
  2. +
  3. Saker som (nästan) ingen vet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saker som (nästan) ingen vet av Bengt Fredrikson, Andreas Palmaer (kartonnage).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nattexpressen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härlig och spännande julbok
    Carina, 3 januari 2022

    Härlig och spännande julbok. Perfekt att läsa ett kapitel varje dag fram till julafton, då boken har 24 kapitel. Min åttaåring och jag var så fängslade av boken. Rekommenderas varmt.

  2. Spännande och varm bok

    Gustav 10 år:
    Mamma har läst Nattexpressen som handlar om Danja. Hon är elva år och när det är ett par dagar kvar till jul så försvinner Danjas mormor. Ingen vet vart hon har tagit vägen. Det finns ett övergivet spår vid mormors hus och en natt kommer det ett tåg där som heter Nattexpressen. Tåget tar med Danja på äventyr och tåget är magiskt. Hon måste hitta en speciell nyckel. Jag tycker att boken är bra och spännande. Man ville läsa flera kapitel när man läste så ni kommer nog att läng... Läs hela recensionen

  3. En magisk resa genom tid & rum!
    Gullis lästips (Rönninge), 11 november 2020

    🚂Nattexpressen är en adventsbok som tar oss med på en resa genom tid och rum!

    "I boken får vi följa elvaåriga Danja och hennes sökande efter hennes mormor som bara dagarna innan julen försvinner spårlöst.

    Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. Och Danja går ombord ...

    Nattexpressen tar med Danja på ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler, för det visar si... Läs hela recensionen

  4. Härlig läsupplevelse

    I boken får vi följa elvaåriga Danja när hon tillsammans med sin familj åker på den årliga julresan till mormor. Mormor som bor i en nedlagd gammal tågstation. Danja är nedstämd då mycket har förändrats från förut. Storasyster Nanda verkar ha tappat allt intresse för att leka med Danja och lekfulla mormor har drabbats av demens och känner knappt igen henne. Hon klarar inte ens längre att baka sina fantastiska solskensbullar.
    En kväll yrar mormor om en mystisk nyckel, senare försvinner h... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Karin Erlandsson