Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
105
Utgivningsdatum
2021-03-15
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
217 x 154 x 13 mm
Vikt
251 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179753672

Pengarna

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2021-03-15
169
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En dag på väg hem från skolan hittar Henrik en portfölj slängd i ett dike. Han blir nyfiken på vad den kan innehålla, och tar med den hem och bryter upp låsen. När han öppnar portföljen blir han alldeles förstummad.

Den är full av sedelbuntar! Han bestämmer sig för att inte säga något till någon, och han fortsätter hålla väskan gömd i sitt rum.

Plötsligt kan Henrik köpa allt han önskar sig, och när hans bästa kompis Johan tappar bort sin nya mobil vill han gärna hjälpa honom. Samtidigt vågar han inte berätta om pengarna för någon, eftersom han är rädd att de ska tas ifrån honom.

Detta är en bok om att få det man önskar sig allra mest, men inse att det inte betyder att allt blir som man har tänkt sig. En bok om krocken mellan dröm och verklighet, och om hur tungt det kan vara att bära på en hemlighet.

Med böcker som "Gregorius", "Rekviem för John Cummings" och senast, "Midsommarnattsdrömmar", har Bengt Ohlsson tilldelats utmärkelser och vunnit en stor läsarskara. Han skriver även i dramatik och krönikor. Det här är Bengt Ohlssons första bok för unga läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pengarna
  2. +
  3. Hoppas din farsa dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hoppas din farsa dör av Bengt Ohlsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pengarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin bok om moral

    Gustav 11 år:
    Jag läste boken Pengarna. Den är lättläst och den handlar om en pojke som hittar en portfölj i ett dike. Portföljen är låst men han dyrkar upp låsen. Det finns massor av pengar i väskan. Han funderar på om han ska ringa till polisen och säga att han hittat portföljen men då måste han också berätta att det är han som öppnat den. Han gömmer pengarna i ien myr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Ohlsson