Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Dusty (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2022-01-14
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
216 x 154 x 13 mm
Vikt
256 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179756437

Motorsågsstölderna

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-01-14
174
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Glesbygdsdramatik och snabba biljakter i spänningsserie för mellanåldern! Dusty har gillat fordon och motorer sedan han var liten. Eftermiddagarna tillbringar han hemma i verkstan med kompisen Amir. Men när motorsågar och andra värdefulla saker börjar försvinna i trakten bestämmer sig vännerna för att ta reda på vad som är i görningen. Bakom styret på Dustys fyrhjuling börjar de nysta i vem eller vilka som egentligen ligger bakom stölderna.

"Dusty: Motorsågsstölderna" är den första delen i en serie äventyr i landsbygdsmiljö med spänningsinslag och motortema. Motorkrim, helt enkelt!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motorsågsstölderna
  2. +
  3. Farligt uppdrag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farligt uppdrag av Johan Anderblad (kartonnage).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Motorsågsstölderna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Actionfylld bladvändare som rekommenderas varmt!
    Kaffeläsaren, 16 december 2022

    Motorsågsstölderna är den första delen i den nya serien om Dusty, som är en serie med äventyr och motorer som utspelar sig i landsbygdsmiljö. Tidigare har Johan skrivit ett helt gäng böcker om Bojan som riktar sig mot lite yngre barn. Vi har läst alla böcker som Johan har skrivit om Bojan innan. Det är väldigt bra böcker som handlar om olika maskiner och de har alltid varit stora favoriter hos sonen.

    En dag i våras kom sonen hem och sa att han läst en jättebra bok i skolan som han l... Läs hela recensionen

  2. Spännande läsning!

    Det här var Riktigt spännande, rolig och fartfylld läsning! Fick samma härliga känsla som när jag i min ungdom läste "Tvillingdetektiverna" och "Internetdetektiverna"! Rekommenderas varmt; vill läsa Mycket mer om Dusty, Amir och Kaisha!

    Det här var en bok helt i min smak! Kan inget om motorfordon men det spelar absolut ingen roll! För det jag behöver veta får jag lära mig av huvudpersonen Dusty (+ Amir) förstås! Desto längre jag kom i boken desto mer fick jag de där mys- och spänning... Läs hela recensionen

  3. Johan Anderblad har gjort det igen. Han har levererat...
    Lexiebookish, 14 februari 2022

    Johan Anderblad har gjort det igen. Han har levererat en bra och lite spännande bok för unga i åldern 9-12 men personligen känner jag att den även kan passa lite äldre.
    Boken är första delen i en ny serie som handlar om Dusty, hans kompis Amir och hans tuffa och coola fostersyster Kaisha. Genren på boken är motorkrim vilket är väldigt passande då det är en deckare som innehåller bland annat motorer.
    Dusty och motorsågsstölderna rekommenderar jag till er som vill läsa något helt nytt ... Läs hela recensionen

  4. En bok för motorintresserade
    @bettan_bokprataren (Örebro), 5 februari 2022

    En riktigt spännande bok där du brutalt kastas in i handlingen och vill bara fortsätta läsa för att få veta hur det ska gå. Helt klart passar den åldern 9-12 men även äldre barn och till och med jag som vuxen är helt såld. Johans sätt att skriva och framför allt hur han förmedla detaljer kring detta med motorer kommer fånga en grupp barn som kanske inte har för vana att vilja läsa. De som hellre mekar och grejar men sånt som låter.
    Jag har erfarenhet av barn som inte gillat att läsa från ... Läs hela recensionen

  5. Motorer och landsbygd.

    Detta är den första boken i en sprillans ny serie som handlar om Dusty, en fordonsintresserad kille som kör sin fyrhjuling så dammet ryker. Förlaget har valt att kalla bokens genre för "Motorkrim" som utspelar sig i landbygdsmiljö.

    Dusty bor tillsammans med sin familj på en bondgård. Han älskar att köra sin fyrhjuling och nästan all sin lediga tid lägger han på körning eller att mecka i gårdens verkstad tillsammans med kompisen Amir.
    Så får de höra talas om att det är någon som... Läs hela recensionen

  6. Väldigt bra, en spänning som följer genom boken
    Sophi, 23 januari 2022

    Boken drar in en i ett spännande äventyr redan i första kapitlet som håller fast en genom hela boken. Det är nog en av flera anledningar till att den passar åldern 9-12 men även äldre barn. Spänningen och sättet att skriva och förmedla detaljer kan även fånga barn som kanske inte har för vana att vilja läsa allt för ofta pga olika lässvårigheter. Denna bok fångades in direkt här hemma och nu vill barnet läsa kapitel efter kapitel, vilket är väldigt goda betyg.

    I boken får vi följa Du... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Johan Anderblad