Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2021-10-08
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Elin Sandström
Dimensioner
246 x 177 x 31 mm
Vikt
933 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179758936

Hemligheten i Helmersbruk

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-08
167
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Det är i början av december 1975. Flora Winter och hennes mamma Linn har kommit till den lilla kuststaden Helmersbruk där de hyr en portvaktsstuga som ligger intill en förfallen herrgård. Julen nalkas, men den kommer nog inte att bli något vidare. Pappa är ju inte längre med, mamma har fullt upp med sitt jobb och dessutom glömde hon pyntet hemma.

Medan mamma jobbar vid skrivmaskinen bekantar sig Flora med omgivningen. Hon lär känna den snälle med allvarlige farbror Fridolf som bor på ägorna. En mystisk pojke dyker upp och försvinner innan Flora hinner ställa sina frågor. En snövit ekorre verkar vilja Flora något. Allt verkar kretsa kring själva herrgården, som kanske ändå inte är så öde som alla tror ...

I tjugofyra kapitel - ett för varje dag fram till julafton - tar sig Flora närmare sanningen om von Hiems herrgård. Samtidigt upptäcker hon någonting viktigt om sig själv.

Adventsboken Hemligheten i Helmersbruk är en blandning av Maria Gripes mystik, Enid Blytons mysterieväv och Eva Frantz egen signatur: en spökhistoria som griper läsare i alla åldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemligheten i Helmersbruk
  2. +
  3. Nattexpressen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattexpressen av Karin Erlandsson (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hemligheten i Helmersbruk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk
    Ann W, 22 december 2023

    Det här är en jättebra och spännande bok, som är både julig och intressant! Vi längtar till kvällarna, då vi får läsa vidare.

  2. 7-åringen älskar den
    Jonas, 14 december 2021

    Äntligen en bok med riktig handling som trollbundit sonen. Överlag välskriven och kapitlen är precis lagom långa för att ta ett per kväll. Varm rek!

  3. Det här är en en spökhistoria vid jul!
    Gullis lästips (Rönninge), 22 november 2021

    Adventsboken Hemligheten I Helmersbruk är en blandning av Maria Gripes mystik, Enid Blytons mysterieväv och en spökhistoria som griper läsare i alla åldrar.

    Hemligheten i Helmersbruk är en kapitelbok med 24 kapitel som är till för att läsas i december med ett kapitel för varje dag fram till jul. Dock är det svårt att hålla sig från att sträckläsa boken då varje kapitel avslutas med en spännande cliffhanger.

    Det är en gripande och lite vemodig berättelse med mycket känslor ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Eva Frantz