Mer lik Gud - Teologi i antropocen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tro & Liv skriftserie (del 10)
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2020-09-14
Upplaga
1
Förlag
Marcus förlag
Dimensioner
13 x 195 x 127 mm
Vikt
320 g
SAB
Ca
ISBN
9789179997182

Mer lik Gud - Teologi i antropocen

Häftad,  Svenska, 2020-09-14
247
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Åke Jonsson bidrar med teologi för vår tid - en tid av oro och omställning. Han uppmuntrar oss att ställa om blicken så att vi ser de möjligheter som väntar när människan får vara Guds medskapare."
- Petra Carlsson, docent vid Enskilda Högskolan, Stockholm

Vi lever i en tid när människans påverkan på jorden är större än någonsin. Det märks genom klimatförändringar och rubbade ekosystem, men också genom tekniska framsteg. Vår tid kallas antropocen - människans tidsålder. Men betyder det att människan tagit Guds plats? Nej, nu behöver vi ta vara på vår inneboende gudslikhet, och använda vår kreativitet för att samverka med Gud. I Mer lik Gud visar Åke Jonsson hur relevant detta teologiska tema är i vår tid.

Åke Jonsson har varit verksam som teolog i fem decennier. Här skriver han en teologi för människans tidsålder. En hoppets teologi i en allvarlig tid.

"Att läsa Jonssons bok är att dras in i ett uppfriskande samtal mellan teologen och naturvetaren. De förändringar som måste ske kan förstås naturvetenskapligt, ekonomiskt eller politiskt - men Jonsson visar att också teologen behövs."

- Joakim Hagerius, pastor och kyrkoledare, Equmeniakyrkan

Tro & liv Skriftserie är en bokserie på Enskilda Högskolan Stockholm för teologiska samtidsstudier och ges ut på Marcus förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mer lik Gud - Teologi i antropocen
  2. +
  3. Självbetraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självbetraktelser av Marcus Aurelius (pocket).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åke Jonsson

  • Radion och språket : om lyssnare, hallåmän, språkvård, dialekter och svordomar

    Åke Jonsson

    Får man svära i radio?   När Åke Jonsson var fem år börjande han drömma om att bli hallåman i radio. Tjugo år senare blev det verklighet när han började på Radiotjänst som hallåman och medarbetare på sportredaktionen. Han var då den förste ha...

  • Motstånd och förvandling

    Sofia Camnerin, Anders Arborelius, Ninna Edgardh, Ulla Marie Gunner, Åke Jonsson

    Gudstjänst firas varje söndag, året runt, i världens alla hörn. Den formar människor, kyrkor och kulturer. Gudstjänsten är en konstant i kyrkans liv - men en som ständigt måste förnyas och fördjupas för att bevaras. Alla tider har sina särskilda u...