Det holländska huset (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
The Dutch House
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 28 mm
Vikt
546 g
SAB
Hce
ISBN
9789180060912

Det holländska huset

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-01
248
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det holländska huset är en fin berättelse om syskonkärlek, om hur händelser i barndomen kan prägla en, och om hur man löser emotionella knutar. Det är drivet skrivet, en inkännande och sympatisk historia med stor klokhet."

BTJ

Ann Patchett är tillbaka med sin starkaste bok hittills: en djupt berörande roman om det oupplösliga bandet mellan en bror och en syster, deras barndoms hus och ett förflutet som vägrar släppa taget om dem.

I slutet av andra världskriget börjar Cyril Conroy bygga upp ett enormt fastighetsimperium genom en kombination av tur och skicklighet. Hans första drag är att köpa Det holländska huset, en lyxig egendom i utkanten av Philadelphia. Det som var tänkt som en överraskningspresent till hans fru lägger grunden till familjens rikedom men också deras undergång.

Det holländska huset är berättelsen om ett förlorat paradis. En mästerlig roman om arv, syskonkärlek och förlåtelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det holländska huset
  2. +
  3. Värma händer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värma händer av Katarina Widholm (pocket).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det holländska huset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Finstämt och poetiskt, men inte så spännande
    Marias bokhylla, 30 december 2021

    3,5/5

    Det holländska huset är lite åt andra hållet. Under fem decennier möter vi Danny och hans storasyster Maeve Conroy. Deras far Cyril köpte huset som en överraskningspresent till deras mor Elna. Men det hela slår fel, modern hatar huset och lämnar familjen medan barnen fortfarande är små. Pappan gifter om sig med Andrea, som inte bryr sig om barnen, och när Cyril dör av en hjärtattack, står allt skrivet på Andrea och syskonen förlorar allt, utom möjligheten till att få sin utbildn... Läs hela recensionen

  2. 1bok2katter3kopparte tycker:
    Anna, 29 oktober 2021

    I Ann Patchetts roman är Det holländska huset ett otroligt vackert, alldeles lagom men oerhört stort hus straxt utanför Philadelphia. Det är överdådigt praktfullt men helt enkelt hemma för den som växer upp där. Det gör Danny.
    I Holländska huset är modern borta. Hon har lämnat Danny med en familj bestående av en kokerska, en hushållerska, en reserverad far och en kärleksfull syster. Maeve är sju år äldre än Danny och tar på sig modersrollen. Syskonen utvecklar en enormt stark och fantasti... Läs hela recensionen

  3. Mycket annorlunda men bra
    @bettan_bokprataren (Örebro), 4 oktober 2021

    Först tänkte jag att hm vad är detta för typ av bok vad handlar den om? Jag hade lite svårt att komma in i den och jag snappade inte direkt upp boken kärna. Men sedan...WOW så bra den var.

    Det här är en emotionell läsupplevelse och det kluriga i det hela är att jag inte riktigt får kläm på vad det var som gjorde att jag kände så.
    Boken berättas av Danny och genom honom får vi följa honom och han syster under hela deras liv.
    Det är en resa som tar oss med under hela deras u... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ann Patchett