Kvinnomanualen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (144.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Björklund
Utgivningsdatum
2022-04-26
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180063036

Kvinnomanualen Ljudbok

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-04-26

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vad har Evas bett i äpplet med ätstörningar att göra, varför ser catwalkmodeller så sura ut och hur sabbade Alva Myrdals brist på "djuröga" moderskapet för flera generationer? Anna Björklund granskar det kvinnliga från begynnelsen i paradiset, till vår tid. Ömsom ägnar hon sig åt lustfyllda detaljer inifrån tjejkulturen, ömsom åt iskalla analyser av stora politiska idéer och filosofiska teser.

Med en skarp, personlig och avslöjande blick berättar Anna vad den tidiga grekiska Askunge-sagan säger om kvinnlig vänskap och varför dagens kvinnliga makthavare borde vara avundsjuka på Cleopatras klädstil. Hon har sagts representera en ung, konservativ generation men hennes letande efter ett mer evigt ideal går bortom de gamla politiska sanningarna.

Anna Björklund är född 1990 i Stockholm och startade den prisbelönta podden Della Q. Hon är kolumnist i Aftonbladet och kulturskribent i Göteborgs-Posten och Fokus och har tidigare varit programledare och satiriker i Sveriges Radio. Hon är gift, har hittills tre barn och har hoppat av flera prestigefyllda utbildningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kvinnomanualen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kvinnomanualen
    -, 27 augusti 2022

    Härligt fräck och varm samtidigt. Anna verkar vara en tjej med mycket självinsikt och värme.

  2. Tänkvärt, klokt och rappt
    -, 21 maj 2022

    Rolig bok med reflektioner över kvinnan/människans psyke och liv. Sätter i gång de egna tankarna. En del igenkänning, en hel del nya intressanta infallsvinklar och en del som känns främmande.
    Kul att författaren läste. Men det är lite väl snabbt ibland. Jag fick backa tillbaka några gånger för att jag inte snappade något ord.

  3. Underhållande
    -, 20 maj 2022

    Underhållande och intressant bok. Har inte hört eller läst någonting om Anna innan, så lyssnade på denna bok utan förutfattade meningar eller förväntningar, och känner att det var tid väl spenderat. En kvinnas reflektioner och upplevelser Rekommenderas!

Visa alla 3 recensioner