Akvarell : stadens ljus (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2022-01-11
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Skoog, Annika (form)
Dimensioner
218 x 218 x 18 mm
Vikt
605 g
SAB
Iey
ISBN
9789180182799

Akvarell : stadens ljus

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-01-11
189
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi hyllar ofta naturens skönhet, men ett landskap kan lika väl vara huskroppar, vägar, viadukter och ett myller av människor. På engelska finns ett begrepp för konst som avbildar staden som ett landskap: cityscape. Detta är något Johan Ramberg länge har fascinerats av och Akvarell Stadens ljus handlar om just staden som motiv.

I boken berättar Ramberg hur du kan överföra den urbana miljöns överväldigande virrvarr till akvarellens skenbara enkelhet. Du får tips på hur du kan se motivet med fräscha ögon och hitta nya sätt att förenkla så att det kan fångas i dina penseldrag. Det handlar i slutändan inte om hur väl du lyckas avbilda något, utan hur du hittar glädjen i att leka med penseln. På vägen beskrivs också olika tekniker där du finner värdefulla ledtrådar till hur du skapar lustfyllda stadsskildringar i akvarell.

JOHAN RAMBERG är verksam som konstnär och sedan många år också kursledare i akvarell. Han har studerat hos några av landets skickligaste akvarellister och själv undervisat hundratals elever i akvarelltekniken. Han har tidigare på Lind & Co utkommit med Akvarell Vattendansen och det intuitiva måleriet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akvarell : stadens ljus
  2. +
  3. Isak Gustaf Clason: Resan mot en ny arkitektur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isak Gustaf Clason: Resan mot en ny arkitektur av Kerstin Barup, Mats Edström (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Akvarell : stadens ljus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra inspiration
    Majsan, 5 juni 2023

    Enkla övningar och bra förklaringar i färg, form, ljus och skuggor. Flera tips om material, penslar, färgval och hur man skissar

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Ramberg

  • Akvarell : vattendansen och det intuitiva måleriet

    Johan Ramberg

    Det här är en bok för dig som har upptäckt glädjen med akvarellmåleri och vill lära dig ännu mer! Konstnären och kursledaren Johan Ramberg är tillbaka med en såväl konkret som lekfull bok om akvarellmåleri, där fokus är på bilden i sin helhet snar...

  • Akvarell : lekfulla övningar och kreativa insikter

    Johan Ramberg

    Vill du lära dig måla akvarell på ett lekfullt och kravlöst sätt? Den här boken innehåller allt du behöver veta för att komma i gång med ditt skapande. Akvarellmåleriet handlar om att släppa loss fantasin och att våga experimentera. Tekniken styrs...