Gröna Villan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2022-05-02
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 141 x 26 mm
Vikt
450 g
SAB
Hc
ISBN
9789180184090

Gröna Villan

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-02
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När pensionärerna på Gröna Villan får höra att verksamheten ska läggas ned vänds hyresgästernas vardag upp och ner. De kan inte acceptera att deras gemenskap ska gå förlorad. Alla har kommit till boendet ensamma, men har tillsammans blivit till en grupp som inte längre kan tänka sig ett liv utan varandra. När ingen annan väg är framkomlig får Gun en idé som innefattar en högst olaglig växtodling i källaren. Men när hon presenterar sin plan tror alla att hon har blivit galen. Inte kan väl respektabla äldre ta till vad som helst för att få behålla zumba, fester och bokcirklar? Eller är det så att målen ibland helgar medlen?

Gröna Villan är en skruvad, fartfylld och varm berättelse om oväntad vänskap och om vikten av att hålla ihop och stå för det man tror på.

SOFIA RUTBÄCK ERIKSSON bor i Luleå och har älskat att skriva sedan barnsben. Hon har tidigare skrivit barnböcker och feelgoodromanen Som ett vykort, och har under senaste året gjort ljudbokssuccé med bokserien Katarinas eminenta detektivbyrå och kriminalromanen Mordnatt råder, tyst det är i husen.

Sagt om Sofia Rutbäck Erikssons böcker:

"Texten flyger fram och det sprudlar av gott humör"
Catharina Ingelman Sundberg

"Berättarglädje när den är som bäst! Har ett konstant leende på mina läppar, bara avbrutet av fniss då och då! Suveränt"
Tv4:s boktipsare Johan Anderblad.

"En rolig historia med lite samhällskritik insmugenmellan raderna har SofiaRutbäck Eriksson hittat på.En lagom spännande humoristisk berättelse."
Ölandsbladet, Ragnhild Oxhagen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gröna Villan
  2. +
  3. Som i ett vykort

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som i ett vykort av Sofia Rutbäck Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gröna Villan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En inspirerande skildring av kamp och gemenskap
    Bokfiii, 8 mars 2024

    Sofia Rutbäck Erikssons "Gröna Villan" är en underhållande och hjärtevärmande berättelse. Jag blev imponerad av författarens förmåga att skapa en äkta och gripande historia. Boken handlar om en grupp pensionärer som kämpar för att bevara sin gemenskap och sitt hem, och jag kunde känna deras kamp och engagemang.

    Det som framträder mest för mig är karaktärerna i boken. Författaren har skapat så levande och realistiska gestalter att jag nästan känner till dem personligen. Deras unika pe... Läs hela recensionen

  2. En underhållande läsupplevelse!

    Hur kan man komma på idén att skriva en bok om ett gäng pensionärer som bor på ett trygghetsboende och dessutom är kriminella? Ibland hade det varit kul att veta hur en författare tänker, de måste ju ha ganska livlig fantasi. Vilket jag iofs är väldigt tacksam över. Tänk så trist det hade varit annars.

    Och om man nu på något sätt ska försöka rättfärdiga de boendes handlingar så riskerade de ju att bli av med sin festfixare och aktivitetsordnare Milorad. Och dessutom deras Samvaroloka... Läs hela recensionen

  3. Feelgood med pensionärer.
    Frolids_bokhylla, 12 oktober 2022

    Gröna Villan av Sofia Rutbäck Eriksson handlar om ett nedläggningshotat äldreboende där pensionärerna inte vill gå med på beslutet. De försöker komma på ett sätt att få ihop tillräckligt med pengar att behålla boendet. Det kommer ett galet förslag om att odla cannabis i källaren. Kan man göra det?
    Det är en mycket rolig och skruvad berättelse om gemenskap, vänskap och att man är starka tillsammans om man bara drar åt samma mål.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sofia Rutbäck Eriksson