Hatha yoga pradipika (häftad) Spara 58%
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bra och pedagogiska faktaböcker om yoga
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2021-08-19
Förlag
Bhagwan
Översättare
Shreynanda Natha
Medarbetare
Långström, Mattias (form)
Dimensioner
203 x 127 x 9 mm
Vikt
217 g
SAB
Dbdde,Rai
ISBN
9789180206563

Hatha yoga pradipika

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-08-19
129 308 Du sparar 179 kr!
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Äntligen tolkad på svenska av Shreyananda Natha!

Hatha Yoga Pradipika är världens mest lästa yogabok, förutom Patanjalis Yogasutras och Bhagavad-Gita, och är obligatorisk kurslitteratur för blivande yogalärare. Ett episkt verk som är ett absolut måste i yogabokhyllan för den yogaintresserade.

Hatha Yoga Pradipika skrevs någongång runt 1400-talet av Yogi Swatmarama som enligt sägnen var lärjunge till Svami Gorakhnatha. Hatha Yoga Pradipika är därmed den äldsta bevarade texten om Hatha yoga och en av de tre klassiska texterna, vid sidan av Gheranda Samhita och Shiva Samhita.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hatha yoga pradipika
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hatha yoga pradipika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant men lämnar stora luckor
    Jessica, 5 mars 2023

    Innehållet i boken är intressant men översättningen lämnar en del att önska och för att bli begriplig skulle förklarande texter behövts såsom i de mer omfattande engelska översättningarna av verket. Är du intresserad av Hatha yogas ursprung så skulle jag därför rekommendera dig att köpa någon av de mycket mer omfattande översättningarna på engelska.

  2. Bättre än yogasutras tycker jag, rekommenderas
    Kerstin, 5 mars 2022

    Jag har läst både Yogasutras och denna och bägge var ju naturligtvis bra men jag tycker ändå denna var snäppet bättre. Går in på kärnan i tantra och yoga. Det verkliga ursprunget. Kommer säkert bli en svensk klassiker. Rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Yogi Swatmarama

  • Bra böcker för yogaälskare

    Yogi Swatmarama, Shreyananda Natha, Patanjali Yogi, Yogi Swatmarama, Shreyananda Natha

    3 TITLAR I EN BOK! 295 SIDOR! Patanjali Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika och Kundalini Yoga - Allt om våra chakran. Det finns oändligt många yogaböcker utgivna och det kan därför vara svårt att veta veta vilka man skall börja läsa. Därför har vi ...

  • Hatha Yoga

    Yogi Swatmarama

    This audio book will teach you about important principles and practice of the Hatha Yoga Pradipika. The book is divided into four chapters, which discuss the nature of yoga, the body and breath, postures, and meditation. The Hatha Yoga Pradipika i...