Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Feldt & Partners Advokatbyrå (del 1)
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2012-04-11
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Medarbetare
Körner, Magnus (form)
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789185379453

Män utan nåd : i rättvisans tjänst - fall 1

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-04-11
239
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Män utan nåd är författarnas första kriminalroman om advokaterna som arbetar i rättvisans tjänst på byrån Feldt & Partners. Verklighetens Reza Amani, huvudpersonen, var dömd för mord på sin fru och intagen på Tidaholmsanstalten, ska utvisas till Iran.

Feldt & Partners är advokatfirman som åtar sig att hjälpa Reza Amani att stoppa utvisningen. Men advokatbyrån får mäktiga personer emot sig människor som är beredda att göra allt för att få utvisningen genomförd. Advokat John Eric Feldt och hans medarbetare hotas till livet, men vägrar släppa fallet. Deras kamp för Reza Amanis liv leder dem närmare och närmare den brutala makten.

Män utan nåd är en kriminalroman baserad på ett verkligt fall. Diarienummer och beslutsformuleringar är hämtade direkt från verklighetens dokument hos svenska och europeiska myndigheter. Boken är en uppgörelse med ett Sverige där mänskliga rättigheter inte respekteras. Den konfronterar läsaren med en verklighet som svenska myndigheter vill hemlighålla.

Ricard A. R. Nilsson, född 1976, är uppvuxen i Kristianstad och Los Angeles. Han dömdes år 2000 till livstids fängelse för mord. Under sitt straff har han bland annat läst in en magisterexamen i psykologi och deltagit flitigt i TV-, radio- och tidningsdebatter om kriminalvård.

Pierre D. Larancuent, född 1981, är uppvuxen i Göteborg. Han dömdes år 2004 till 14 års fängelse för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Under anstaltstiden har han läst in en högskoleexamen i såväl historia som sociologi. Han är nu avliden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Män utan nåd : i rättvisans tjänst - fall 1
  2. +
  3. När orättvisan segrar : tre kriminalnoveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt När orättvisan segrar : tre kriminalnoveller av Ricard A R Nilsson, Pierre D Larancuent (häftad).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Män utan nåd : i rättvisans tjänst - fall 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok att sträckläsa
    Patrik A, 2 juli 2012

    "Män utan nåd" är en kriminalroman skriven på säkerhetsanstalten Tidaholm av två fångar, vilket enligt marknadsföringen aldrig hänt tidigare. Detta kan nog stämma, för de enda böcker som brukar ges ut av fångar är biografier och de ger jag inte mycket för. Sedan är frågan om de två fångförfattarna Ricard A R Nilsson och Pierre D Larancuent kan skriva, eller om förlaget valt att ge ut boken till följd av marknadsföringspotentialen. Efter att ha läst "Män utan nåd" kan jag konstatera att den ... Läs hela recensionen

  2. Kriminalroman som skiljer sig från mängden
    Jonte Blom, 20 juni 2012

    Det var på tiden att någon skrev en kriminalroman där det inte är en polis, rättsläkare eller journalist som intar huvudrollen. I "Män utan nåd" är det en advokatfirma som drar till sig ovälkommen och brutal uppmärksamhet när man antar ett fall med en utvisningsdömd man. Klienten ifråga riskerar sitt liv om han skulle tvingas återvända till sitt hemland Iran. Karaktärerna är trovärdiga och får mig som läsare att känna empati. Författarduon Nilsson och Larancuents debut är något som många erfa... Läs hela recensionen

  3. En magisk debut
    Hasse, 18 maj 2012

    Detta är något så sällsynt som en debut vilken är fulländad till form och innehåll. Det är något nästan magiskt över att läsa formuleringar som "Hans öde var lika förankrat som stjärnorna i sina konstellationer." Samtidigt som "Män utan nåd" uppfyller kriminalromanens alla krav - dvs att vara spännande med en invecklad intrig - så lyckas Nilsson-Larancuent också med att gestalta känslor och händelser på ett sätt som inte liknar någon annan författare i genren. Deras vackra och stundtals poeti... Läs hela recensionen

  4. Brutal och verklighetsbaserad kriminalroman

    Detta är något så ovanligt som en kriminalroman baserad på ett riktigt fall. Det är dessutom en bok som är fylld av action från första till sista sidan. "Män utan nåd" är en brutal berättelse med våldsskildringar och övergrepp som riktigt kryper in under skinnet på läsaren. Det hela blir än mer obehagligt att läsa eftersom man vet att stora delar av det som händer i berättelsen också inträffade på riktigt. Samtidigt är det en bok full av sympatiska och trovärdiga karaktärer vilket gör att man... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna