Stefans stora blå (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
1
Förlag
ETC Förlag
Medarbetare
Andersson, Jeanette (form) / Andersson, Jeanette (foto)
Dimensioner
250 x 200 x 25 mm
Vikt
906 g
SAB
Qca
ISBN
9789185949489

Stefans stora blå

(19 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-08-27
291
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar av fisk - Stefan Sundström har äntligen gjort en ny bok!

Stefans stora blå är en kokbok som doftar av tång, rödsej och umami. Det är också en berättelse om att kliva av en stund och våga bara vara.

Utanför den nordnorska kusten ligger ön Træna. För att komma dit från Stockholm får man sätta sig på tåget mot Narvik, och så sitter man där nästan ett dygn. Sedan tar man bussen över gränsen, och där finns alltid någon vän som kan ta en ut till havet. Den resan gjorde Stefan Sundström.

Och han stannade på Træna i ett helt år.

Stefan fiskade, torkade torskrom, gjorde kimchi och kaffeost - och eget snus. Han funderade han på vem han är, bortom applåder och beundrarbrev. Och så skrev han Stefans stora blå. Den handlar om att det som kallas för centrum, city, det som är inne, i själva verket är jävligt ute. Om hur gott det kan vara med fisk. Och om längtan efter att få se en val och inte berätta det för någon.

Stefans stora blå är en uppföljare till storsäljande och prisade Stefans lilla gröna från 2010. Bilderna är även denna gång tagna av Jeanette Andersson, fotograf som i många år följt och dokumenterat Stefans liv och arbete i trädgårdar, fiskebåtar och på scen.

Stefan Sundström är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år. Han har släppt sexton musikalbum och fyra böcker, och medverkat i tv och film. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel.

Och snus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stefans stora blå
  2. +
  3. Knatteplock : mat ditt barn kan äta själv från sex månader

De som köpt den här boken har ofta också köpt Knatteplock : mat ditt barn kan äta själv från ... av Elin Oresten (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Stefans stora blå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Naturresurser runt hörnet!

    Äventyret i att bli självhushållare speglar Stefan Sundström i denna fantastiska bok om att hitta både sig själv och en hållbar väg för jordklotet. Fantastiska illustrationer med konstnärligt djup. Allt för den som vill veta mer om att ta vara på resurserna i havet och på land. Kramar Ann-C.

  2. Vacker och rolig bok
    småbarnsförälder, 29 januari 2015

    Fantastisk bok om exotisk ö-grupp. Att bläddra och se på de vackra bilderna och härliga recepten får mig att drömma om mina ljuvliga somrar där.

  3. Stefan blå?
    Inga-Britt Anita Cronsioe, 26 november 2014

    Härlig läsning och underbara bilder. Bra julklappstips. Kan kompletteras med några låtar av Stefan så blir allt fulländat. Lev livet rät!

  4. Rekommenderas!
    Kätan, 7 november 2014

    Man bara älskar Stefan som vanligt - när man läser hör man hans röst och ser hans gester i huvudet.
    Njuter både av text och bilder - och recepten vill man ju bara pröva.

  5. underbara eftertänksamma Sundström
    Anna Andersson, 6 oktober 2014

    Underbart att läsa om stefans resa! Själslig resa för mig som läsare åxå! Vackra bilder o fina recept! Tack för att du delar med dig!

  6. Helt fantastisk!!
    Lilla My, 29 september 2014

    Den här boken är helt underbar!! Inspirerande, vacker, mänsklig, med massa goa recept och tänkvärda funderingar. Dessutom är fotografierna SÅ BRA. Mat för själv och kropp! Jag önskar att världen kunde vara mer som Stefan Sundström!!

  7. Köp!!! En underbar bok
    pia nunstedt, 23 september 2014

    Det blev ett perfekt resesällskap för mig som bilat fram och åter till Lofoten. Underbara bilder, kluriga funderingar och recept som jag ska hem och prova. Heja Stefan

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Stefan Sundström