Djurliv i uppländsk natur : akvarellblad (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
66
Utgivningsdatum
2011-02-01
Förlag
GML-förlag
Dimensioner
210 x 297 x 6 mm
Vikt
250 g
SAB
759.85,Ie-c
ISBN
9789186215590

Djurliv i uppländsk natur : akvarellblad

Häftad,  Svenska, 2011-02-01
252
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att med färg och pensel skildra fåglar och däggdjur i naturen är en spännande och lärorik hobby för den, som har håg och anlag för sådant. Redan vid sex års ålder var jag road av att teckna och måla och mina stora konstnärsidoler var Bruno Liljefors, Harald Wiberg och Gunnar Brusewitz. Senare i livet fick jag tillfälle att få träffa den sistnämnde, både ute i markerna och i hans ateljé i Roslagen.

Mina första försök att måla gjordes med oljefärger, men redan efter ett par år visade det sig att jag inte hade det rätta tålamodet att ägna mig åt denna hobby, så jag slutade då med målandet. Varför sitta i timmar och måla när man på fotografsk väg kan få fram en mer exakt bild på ett ögonblick, tänkte jag och köpte mig en kamera i stället. Den fick sedan ständigt hänga med ute i markerna och att fotografera blev ett sätt att uppleva naturen och har så varit i över femtio år nu. Min flitigt använda fotoutrustning blev med åren utsliten och gammal- modig, så när den nya digitaltekniken kom ut på marknaden slutade jag att fotografera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djurliv i uppländsk natur : akvarellblad
  2. +
  3. Nordiska Nätter : djurliv mellan skymning och gryning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska Nätter : djurliv mellan skymning och g... av Felix Heintzenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl-Erik Fridzén

  • Bilder från Järvafältet

    Karl-Erik Fridzén

    Fotografierna i denna bok är tagna mellan åren 1953 och 2007 på de marker som tillföll Stockholm år 1949 då Spånga socken inkorporerades med Stockholms stad. De gränser som jag här hållit mig inom är Akallavägen i väster fram till Kymlingelänken i...

  • Vildmarksvårar längesedan

    Karl-Erik Fridzén

    De här skildrade besöken i vildmarker och fjäll gjordes för många år sedan. Förutom den storslagna naturen var det fågellivet som lockade mest. Möten med flera sällsynta fågelarter gjordes och i ett par fall av äventyrligare slag. Under 1960-70 ta...