Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2013-08-16
Upplaga
2
Förlag
Nygren & Nygren
Originaltitel
Stefanos Italia
Medarbetare
Lyregård, Berit (red.) / Wåreus, Joel (foto)
Dimensioner
275 x 215 x 40 mm
Vikt
2042 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789186623364

Stefanos Italia : den stora italienska kokboken

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-08-16
358
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.

Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla mat upplevelser hos släkten i Toscana.

Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.

Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
  2. +
  3. Airfryer : grundbok med nya och klassiska recept

De som köpt den här boken har ofta också köpt Airfryer : grundbok med nya och klassiska recept av Britt Andersen (inbunden).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stefanos Italia : den stora italienska kokboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gör jobbet
    E, 21 september 2020

    Packat med recept, om än lite svårt att söka i registret.

    Hade önskat lite mer detaljerade receptbeskrivningar när det kommer till utförandet samt förslag på alternativa ingredienser listade. Boken är inte för den helt nya i köket utan för den som skulle kalla sig hobbykock som god inspirationskälla.

  2. Perfekta grundstenen i det italienska mat-hemmet!
    G, 16 januari 2019

    Äntligen en bok fylld av spännande och fortfarande ganska enkla, vardagliga italienska recept.
    Med recept som faktiskt fungerar i Sverige. Många italienska kokböcker innehåller recept som baseras på de otroliga råvaror man bara kan få tag i Italien, och som är i princip omöjliga att åstadkomma med råvarorna man hittar i en vanlig svensk butik. Tomaterna är inte lika söta och saftiga här och en hel del råvaror brukar vara svåra att hitta.

    Boken har bra bredd och fastnar inte i oli... Läs hela recensionen

  3. Middag med Stefano? Ja tack!!!
    kina, 26 april 2018

    En härlig bok med både recept och lite fakta. Faktan är långt ifrån tråkig, utan skriven som en berättelse. Jag har redan använt den flera gånger och det kommer att bli en favoritkokbok.
    Recepten är inte komplicerade och bilderna är både vackra och lockar till att smaka maten.

Visa alla 3 recensioner