Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2010-09-13
Upplaga
1
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Gilla Böcker
Dimensioner
185 x 125 x 20 mm
Vikt
250 g
SAB
uHc
ISBN
9789186634032

Här ligger jag och blöder

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-09-13
114
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Skickas inom 2-3 vardagar
    79
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    69
Visa alla 2 format & utgåvor
Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.

På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.

HÄR LIGGER JAG OCH BLÖDER är en bladvändare med gapskrattshumor och allvar, av författaren till romanen HÅL I HUVUDET (2006).

"Jag älskar den. Så SJUKT rolig och vansinnigt sorglig på samma gång och här ligger jag och lipar."
Lisa Bjärbo, författare

"Att läsa Här ligger jag och blöder är att lyssna till ett sprängfyllt tonårshjärta strax innan det brister. Först njuter jag av de språkliga käftsmällarna, sedan förgörs av av den känslomässiga kraften. Det här är inget mindre än en infernaliskt välskriven ungdomsbok med ett ämne som verkligen, verkligen berör."
Emelie Ljungberg, bokfreak.se

"En intensiv och levande läsupplevelse av en bok fylld av starka känslor, vass humor och svartaste allvar" - Göteborgsposten

"Språket har en raffinerad förhöjning som eggar läsaren och ökar andning och pulsslag genom hela boken. /.../ Jenny Jägerfeld kan bli Augustvinnaren" - Länstidningen Östersund
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Här ligger jag och blöder
  2. +
  3. Min storslagna kärlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min storslagna kärlek av Jenny Jägerfeld (inbunden).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Här ligger jag och blöder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Verkligen Underbar!! Jätterolig och ger samtidigt...
    Anna , 23 juli 2013

    Verkligen Underbar!! Jätterolig och ger samtidigt upphov till eftertanke. Upplösningen är fantastisk och helt oväntad. En av de bästa böcker jag läst på flera år.

  2. Rapp, humoristisk och med stort allvar i botten.
    Monica O Kolkman, 27 juli 2011

    Det var länge sedan jag läste en riktig ungdomsbok. Den här gav mersmak.
    Rapp, humoristisk och med stort allvar i botten.
    Maja, sjutton år, skär av sig toppen av tummen precis i början av boken. Därför ligger hon och blöder. Men hon blöder inombords också. Speciellt på grund av att allt inte är som det ska med hennes mamma. I själva verket är hon försvunnen.
    Nej, det här är ingen kriminalgåta för ungdomar. Det är en ren och skär relationsroman. Men det är rysligt spännande ändå. J... Läs hela recensionen

  3. Brutalt bra
    Linn, 23 januari 2011

    Brutal, ärlig och lite blodig lyckas Jenny vara och ändå behålla läsarens nyfikenhet. RItkigt bra bok som tar upp många vanliga och ovanliga ämnen. Lääs!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jenny Jägerfeld

Recensioner i media

"En intensiv och levande läsupplevelse av en bok fylld av starka känslor, vass humor och svartaste allvar" - Göteborgsposten

"Språket har en raffinerad förhöjning som eggar läsaren och ökar andning och pulsslag genom hela boken. /.../ Jenny Jägerfeld kan bli Augustvinnaren" - Länstidningen Östersund

Bokvideo