Vårt Lion Ferry (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
1 (del 1)
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2017-09-18
Upplaga
1
Förlag
Breakwater Publishing
Medarbetare
Elm, Paulin (form)
Dimensioner
280 x 220 x 25 mm
Vikt
1525 g
ISBN
9789186687458

Vårt Lion Ferry

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-09-18
235
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken Vårt Lion Ferry handlar om ett rederis historia och framför allt om människorna som arbetade på fartygen. Knappt 30 personer berättar om vardag och dramatik ombord. I bakgrunden löper en beskrivning av rederiets utveckling. Läsaren får följa händelser från 1960-talets pionjärår till 1990-talets mer tekniskt utvecklade arbetsmetodik. Boken bjuder på både skratt och spänning. Det sägs ha funnits en speciell Lionkultur som texten också försöker fånga och förklara. Denna kultur lever vidare i Lion Ferry-klubben som är initiativtagare till det här projektet.

Anders Bergenek har samlat in, bearbetat och satt samman texterna och det rika bildmaterialet. Han är aktiv i Klubb Maritim och Föreningen Gamla Halmstad. Varje månad publicerar han lokalhistoriska krönikor i tidningen Hallandsposten och har även varit medförfattare till böckerna Passagerare till sjöss samt Stena Line - historien om ett färjerederi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårt Lion Ferry
  2. +
  3. Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagt av Björn Ferry (pocket).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vårt Lion Ferry. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vårt Lion Ferry - för fartygsintresserade
    Båtolog, 12 januari 2021

    Kunnig insatt författare som följt ett rederis födsel och utveckling för sjömän och hur man projekterat fartyg och marknader och till slut rederiets slut och försäljning till bl.a. stora Stena Line.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Bergenek

  • Stenability : the Story of Stena RoRo

    Anders Bergenek, Rickard Sahlsten

    Stena RoRo"s mission is to provide vessels, innovative solutions and project management to operators and shipping companies all over the world. Through operating, managing and refining the vessels, these activities shall create profitability,...