Örgryte Torp - där staden möter Delsjön (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-09-19
Upplaga
1
Förlag
Breakwater Publishing
Medarbetare
Olausson, Johanna (form)
Dimensioner
260 x 220 x 18 mm
Vikt
1000 g
SAB
Ncbi
ISBN
9789186687540

Örgryte Torp - där staden möter Delsjön

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-19
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Delsjöområdet utanför dörren, ett hav av vitsippor på våren och en cykeltur till Avenyn på tio minuter. I Örgryte Torp har man det bästa av två världar - ett hem i kanten av skogen och stadens hela utbud alldeles i närheten. Örgryte Torp är lika mycket en entré för göteborgare som vill använda Delsjöområdet för friluftsliv, som ett attraktivt område att bo i.

Platsens historia är spännande. Både som boplats historiskt för kända göteborgare, såsom mecenaten Oscar Ekman med fru Maria; makarna var donatorer till universitetsbyggnaden i Vasaparken och Ekmanska Sjukhuset. Men också som utgångspunkt för oförglömlig radio- och tv-produktion under många år. Örgryte Torp är helt enkelt ett stycke Göteborgiana och väl värt både ett besök och att presenteras i en bok.

Välkommen till Örgryte Torp!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Örgryte Torp - där staden möter Delsjön
  2. +
  3. Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsums uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsum... av Sara Kristoffersson (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Örgryte Torp - där staden möter Delsjön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lurad !
    Anders Bengt Olof Johnsson, 2 december 2019

    Jag känner mig lurad av bokens titel. Torp är en stadsdel i Örgryte och är ett betydligt större område än vad boken handlar om. Bokens titel är lurendrejeri!! Jag känner mig lurad.
    Hälsningar
    Anders Johnsson

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • F O Peterson : arkitekter och byggmästare sedan 1870

    Lars O Carlsson

    Tre medelålders herrar, alla tre födda i Tyskland under tidigt 1820-tal, tillhörde år 1870 de ledande byggmästarna i ett expanderande Göteborg. Rapp, Krüger och Dähn fick då plötsligt se ännu en konkurrent etablera sig i staden. Det handlade om en...

  • Skeppsbron i Göteborgs hjärta

    Kristian Wedel, Lars O Carlsson

    Skeppsbron var i början av 1600-talet en vassbevuxen, lerig älvstrand och Göta älv var grund och bred. Med ett djup av 2-3 meter var älven inte farbar för större fartyg utan dessa fick ankra upp i djuphålan vid Klippan i älvens mynning. Detta var ...