Brommas skyltade kulturminnen (kartonnage)
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2013-03-07
Upplaga
1
Förlag
Instant Book
Medarbetare
Bohman, Fredrik (form)
Dimensioner
250 x 175 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Kt
ISBN
9789186939373

Brommas skyltade kulturminnen

Kartonnage,  Svenska, 2013-03-07
151
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bromma har en lång förhistoria med många minnen från brons- och järnåldern. Det är bl a offerstenar, gravfält och husgrunder. Från senare tid finns kulturminnen i form av torp, gårdar och miljöer. Många av dessa kulturminnen från bronsålder, järnålder och nyare tid har försetts med informativa skyltar av Bromma Hembygdsförening och av Stockholms stad. Varje skylt visar en typisk och välbevarad lämning från en viss period. Tillsammans berättar de skyltade minnena om förhistoriska och historiska skeden!

Nils Ringstedt, fil dr i arkeologi presenterar i denna bok 30 skyltade kulturminnen i Bromma. Här finns uppgifter om var de finns, vad som står på skyltarna och kortfattad kulturhistoria om platserna. Bengt Windelhed, fil dr i kulturgeografi, har tillsammans med författaren inventerat större delen av Bromma och medverkat med bl a kulturgeografiska synpunkter. Deras strövtåg i Bromma och upptäckt av tidigare okända fornlämningar har ökat kunskapen om Brommas förhistoria.

Boken vänder sig både till Brommabor, som vill veta mer om sin hembygd och till personer, som vill informera sig om kulturminnen i en del av Stockholm. Att besöka de skyltade kulturminnena är att uppleva ett stycke Brommahistoria!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brommas skyltade kulturminnen
  2. +
  3. Sjömärken vägvisare och kulturminnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjömärken vägvisare och kulturminnen av Johnny Söderlund (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Ringstedt