Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Bokförlaget Axplock
Medarbetare
Svensén, Tobias (form)
Illustratör/Fotograf
Cajsa Nordlund
Dimensioner
205 x 144 x 6 mm
Vikt
119 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187119873

Varför får inte jag vara med?

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-09-20
152
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Cirka 60 000 elever går dagligen till skolan med oro för att utsättas för mobbning. Mobbning måste ständigt diskuteras och alla bör tydligt ta avstånd ifrån detta.
Varför får inte jag vara med? handlar om Rosa som kämpar för att få vara med och förstå de spelregler som gäller bland tjejerna, men misslyckas. Två tuffa tjejer styr hela klassen. Hon utsätts för grym mobbning. Ingen lärare ser, men Rosa träffar en äldre dam med hund som både ser och hör. De frågeställningar som tas upp i varje kapitel kan ligga till grund för diskussioner både i skolan och privat.
Anette Evaldsson har många års erfarenhet från olika skolformer och har tidigare givit ut Bakom skolans slutna dörrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Varför får inte jag vara med?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mobbning
    Lärare 1-3 , 18 augusti 2019

    En aktuell bok om ett viktigt ämne. Har läst den för olika klasser i åk 2-3 eleverna gillar den och det blir mycket bra diskussioner om den.

  2. Alltid lika aktuellt och viktigt ämne.
    LG, 14 november 2016

    Boken tar upp ett alltid lika aktuellt och viktigt ämne, nämligen mobbning. Här tas det upp ur den mobbades, Rosas, synvinkel. Vi får ta del av känslor och tankar som hon har när hon utsätts för mobbning. Situationsbeskrivningarna är vardagsnära och känns trovärdiga.
    En bra bok att ha som diskussionsunderlag i skolan, dels för att det finns frågor med i boken att diskutera och dels för att det är lätt för eleverna kan känna igen sig i de olika situationerna som beskrivs. Dessutom är boken lättläst.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anette Evaldsson

  • Bakom skolans slutna dörrar

    Anette Evaldsson

    Den svenska skolan är ständigt ifrågasatt. Skilda röster hörs i den debatten - politikers, fackliga organisationers, föräldrars och lärares. Många förslag handlar om att utveckla kvaliteten, om att göra skolan till en skola som bättre tillvaratar ...