Om fällor och flockdjur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2016-03-10
Förlag
Karneval förlag
Medarbetare
Olausson Säll, Katarina (form)
Dimensioner
170 x 130 x 15 mm
Vikt
235 g
SAB
Hc
ISBN
9789187207556

Om fällor och flockdjur

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-03-10
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barbro Lindgren är tillbaka med ännu en tankebok i samma stil som Även en ihålig nöt vill bli knäckt och Ett nollsummespel!

"Är jag ett flockdjur? Nej, det är jag inte och har jag aldrig varit. Man kan inte vara ett flockdjur om man behöver tänka mycket. Och det behöver man för att förstå något av detta obegripliga liv.

Då hinner man kanske också med att läsa filosoferna och få veta vad de har gått och tänkt på.

Angående fällor, så fångar flugfällan insekter i sin dödliga men otroligt vackra kanna.

Om flugfällan har Charles Darwin sagt: 'Det är den underbaraste växten i världen.'" BARBRO LINDGREN

I sin serie tanke böcker från Glömminges horisont funderar Barbro Lindgren, med lite hjälp av berömda filosofer och författare, över livets stora och små frågor. Men även hunden Mimmi, grannar, barnbarn och inte minst korvskinnen ovanför Fäholmen spelar viktiga roller. Katarina Olausson Säll har gjort målningarna till de vackra omslagen.

Om tidigare böcker:
"Om det fanns något förnuft i den litterära världen skulle en bok som denna få den uppmärksamhet som nu ges hypade tjockisromaner, salongspornografisk underhållning och illa skrivna deckare." Michel Ekman i Hufvudstadsbladet

"En mycket fin text för den som vill läsa om livet men inte älskar böcker som heter 'Tankar om livet' och har någon akvarellblomma på omslaget, och som brukar slentrianskänkas till konfirmander, studenter och 40-årskrisare. Det är en mjukhård, kompromisslös, reflekterande och ärlig text, vars emellanåt lakoniska humor på riktigt kan lindra både dödsångest och livsångest." Rebecka Åhlund i Smålandsposten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om fällor och flockdjur
  2. +
  3. Fälla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fälla av Pernilla Berglund (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om fällor och flockdjur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. I god stil
    Jonte, 21 juni 2016

    Ända sedan barndomen, är 53 nu, har jag älskat Barbro Lindgrens böcker. Tycker mycket om dessa små böcker som hon kommit ut med under senare år. Tänkvärt och roligt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Barbro Lindgren