Rapport från en arbetslös (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2014-01-10
Upplaga
1
Förlag
GML-förlag
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
164 g
SAB
Ohak,Lz
ISBN
9789187247637

Rapport från en arbetslös

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-01-10
159
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om min arbetslöshetsperiod. Från min första arbetslösa dag fram till nu. Med bra utbildning och många många års arbetslivserfarenhet var jag säker på att snart få en anställning. Nu efter fyra år är jag inte säker längre, men hoppet finns kvar.

I boken berättar jag hur känslorna ständigt växlar mellan hopp och förtvivlan, det många gånger dåliga bemötandet från myndighetspersoner, om den ständiga oron över ekonomin, om de hinder en arbetssökande i dag ställs inför.

Jag delar det här med tiotusentals personer i vårt land och många har det värre än jag. Tyvärr tror jag att det finns de som inte orkar, vill eller har tid att sätta sig in i en arbetslös situation. Inte alla vet vad Fas 3 är till exempel. Min förhoppning är att både "vanligt" folk, arbetande som arbetslösa, sjuka som friska och politiker och myndighetspersoner genom den här boken ska få en inblick i hur ett liv som arbetslös kan vara.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rapport från en arbetslös
  2. +
  3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rapport från en arbetslös. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande och engagerande anteckningar.
    irene gustafson, 11 juni 2014

    Nästan fyra års dagboksanteckningar från en arbetslös avslöjar ett helvete i stället för utlovat framtidshopp och slut på utanförskap. Att svenska myndigheter och politiska beslut kan bidra till hopplöshet och utanförskap för arbetslösa anade jag. Men att möta denna omåttligt omänskliga behandling var nästan mer än jag klarade av att läsa om. Kamplustan för ett mer mänskligt samhälle för alla närs.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulla Karlsson

  • Veckans ord Facit till bok 1-3

    Marianne Billström, Ulla Karlsson

    Till Veckans ord 1-3 finns facit till alla tre elevböckerna samlat i ett och samma häfte.

  • Att vara klassföreståndare

    Pia Ahlander, Ulla Karlsson

    Vad innebär uppdraget att vara klassföreståndare? Vilka förmågor behöver klassföreståndaren? Vilka förmågor behöver utvecklas? Var vänder sig klassföreståndaren när det kör ihop sig? I den här boken, "att vara klassföreståndare", beskriv...