Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-08-14
Upplaga
1
Förlag
Vårdförlaget Human Capacity AB
Medarbetare
Hjerpe, Anna (red.) / Kiendl, Ann (form)
Dimensioner
201 x 152 x 15 mm
Vikt
300 g
ISBN
9789187345197

Smärta hos äldre - Bakgrund och praktiska råd

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-08-14
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken beskriver varför smärtupplevelsen hos äldre kan skilja sig från den hos yngre. Vidare ges förslag på konkreta smärtlindrande omvårdnadsåtgärder, tips på aktiviteter som avleder smärta hos äldre, och boken beskriver teamets roll i smärtbehandlingen. Smärta hos äldre vänder sig till dig som arbetar inom kommunen eller landstinget med omvårdnad nära den äldre multisjuka personen som ofta har muskelvärk, ledvärk och ryggvärk.

Boken har många fallbeskrivningar, faktarutor och reflektionsfrågor.har skrivits av Peter Strang som är professor i palliativ medicin, i samverkan med undersköterskor, sjuksköterskor och MAS:ar som har läst och kommenterat texterna.

Smärta hos äldre vänder sig framför allt till undersköterskor, men med tanke på det breda upplägget och vissa fördjupningsavsnitt är utbildningen också värdefull för sjuksköterskor och andra i teamet.

Ett särskilt kapitel handlar om smärta vid demens. Stor tonvikt läggs vid icke-farmakologiska metoder som lindrar smärta men boken förklarar också översiktligt nyttan av vissa basala läkemedel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smärta hos äldre - Bakgrund och praktiska råd
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Smärta hos äldre - Bakgrund och praktiska råd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. boken smärta hos äldre
    Mia, 11 september 2019

    Fler aha...de beteende och kanske en smärta hos de som inte har förmågan att få ihop det taladespråket. Även en bra bok för alla som att förstå smärta. Lättläst bok!

  2. För kunskapshöjning
    Annica Myhr Högström, 9 september 2019

    Bra litteratur med rätt fokus i ett viktigt område, för personal inom äldreomsorg och deras kompetenshöjning. Lätt att ta till sig, språket på rätt nivå.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Strang