Memento mori (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Ella Andersson (del 3)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2013-02-19
Upplaga
1
Förlag
Word Audio Publishing
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
125 x 140 x 5 mm
Vikt
124 g
SAB
Hc
ISBN
9789187377112

Memento mori

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva,  Svenska, 2013-02-19
217
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det var sekreteraren på den rättsmedicinska avdelningen som tog emot budet. Stanken mötte henne först när hon rivit bort tejpen och öppnat kartongen. Hon hade just tagit emot och kvitterat ett mänskligt huvud.

I Memento mori får läsaren följa rättsläkaren Ella Andersson och hennes kollegor när de tillsammans med polisen försöker förstå den makabra försändelsen. Huvudet är vanställt av förruttnelse men kulan i skallen vittnar om en våldsam död. Medan polisen prioriterar identifieringen av huvudet riktar Ella sitt intresse mot den egna organisationen.

Ett nedlagt ärende väcker hennes uppmärksamhet och bakom den byråkratiska fasaden anar hon kopplingar till organiserad brottslighet. Ingen tycks längre gå säker inte ens den rättsmedicinska avdelningen som lamslås när det står klart vem huvudet tillhör.

Memento mori* är Elias Palms tredje deckare om rätts läkaren Ella Andersson, efter Corpus delicti (2010) och Causa mortis (2011), och går att läsa helt fristående. Det är en otäckt spännande berättelse om vad som händer när till och med rättsväsendet sviktar.

* Memento mori, latin för »kom ihåg att du är dödlig«.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Memento mori. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande som sjutton, men jag blev litet besviken på...
    Ditte Andersson, 9 oktober 2013

    Spännande som sjutton, men jag blev litet besviken på utvecklingen den allra sista sidan. Jag hade gillat ett mer "lyckligt slut".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elias Palm

  • Corpus delicti

    Elias Palm

    Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför. När Ella var sex år gamma...

  • Causa mortis

    Elias Palm

    Då en äldre kvinna hittas knivmördad i sitt hem blir rättsläkaren Ella Andersson utkallad av polisen till brottsplatsen. Allting tyder på ett inbrottsförsök som gått snett, men när obduktionen är klar inser Ella att hon måste omvärdera sina första...