Tredje graden (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Kalo-serien (del 1)
Antal sidor
1
Inläsare
Mattias Linderoth
Utgivningsdatum
2013-06-05
Förlag
Ordfront Ljud
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
122 x 140 x 5 mm
Vikt
50 g
SAB
Hc
ISBN
9789187377310

Tredje graden

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva,  Svenska, 2013-06-05
217
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I ett kolonistugeområde i Eriksdalslunden hittas Erik Berggren, en alkoholiserad och lätt förståndshandikappad man, brutalt mördad. Mördarens tillvägagångssätt är spektakulärt. Erik hittas fastspänd över köksbordet och har skållats med kokhett vatten över könet.

För Magnus Kalo, inspektör vid länskriminalen i Stockholm, börjar jakten på en mördare vars beräknande skoningslöshet inte liknar något han tidigare upplevt. Fler personer blir torterade på samma sätt.

Utredningen för Magnus och hans kollegor till en övergiven gård utanför Åkersberga. Men spåren leder även tillbaka i tiden, till ESMAS tortyrcenter i Buenos Aires under militärdiktaturens regim i Argentina på 70-80-talet. Vid sin sida har Magnus Kalo sin fru, terapeuten Linn, som hjälper honom att förstå den ondska som mördaren besitter. Men allteftersom Magnus kommer mördaren på spåren märker han att han försatt sig själv, sin fru och sina två treåriga döttrar i livsfara. Och nu finns ingen väg tillbaka.

Tredje graden är en spännande psykologisk kriminalroman. Det är en debut utöver det vanliga, en roman som skildrar hämnd i kärlekens namn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tredje graden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En lätt förståndshandikappad och alkoholiserad man...
    Bokälskaren, 9 december 2013

    En lätt förståndshandikappad och alkoholiserad man hittas mördad och torterad i ett kolonistuga. När polismannen Magnus Kalo ska underrätta hans dementa gamla mor om det inträffade så hittas även hon torterad på exakt samma sätt som sonen, tack vare att Kalo dyker upp kan den gamla kvinnans liv räddas, men kommer hon att vara till någon hjälp med att identifiera förövaren? Vem är så utstuderad att hen så brutalt vill tortera och mörda dessa redan så utsatta människor, och varför?

    Tre... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Liselotte Roll