Brodera på stickat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2018-02-05
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Ljungström
Dimensioner
230 x 185 x 20 mm
Vikt
804 g
SAB
Ihcd,Qcca
ISBN
9789187471117

Brodera på stickat

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-02-05
286
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Brodera på stickat kan du hänföras av textilkonstnären och mönsterformgivaren Britt-Marie Christofferssons fantastiska arbete och lära dig hur du själv kan använda broderi för att dekorera och förnya stickade plagg.
Med enkla grundstygn som förstygn, läggsöm, langettsöm och ryaknutar görs mönster med vitt skilda uttryck. Britt- Marie Christoffersson täcker gärna hela den stickade ytan med broderat mönster, men du kan välja att sy betydligt mindre. Varför inte några snygga ränder runt halsringning och muddar? Eller ett spännande mönster på vantarna? Skulle du tröttna på färgen eller formen är det bara att sprätta bort!
Brodera på stickat bygger på utställningen med samma namn och innehåller närmare trehundra broderade stickprover och en mängd förklarande skisser. Det här är användbar stickkonst som inte lämnar någon oberörd!

Britt-Marie Christoffersson är en av 10-gruppens grundare och en superstjärna inom stickningen i Sverige men också i Japan. Hon har ägnat decennier åt att förkovra sig i tekniken och har delat med sig av sina lärdomar i tre färgsprakande omgångar: Tradition, innovation och nu broderi.
Stickning ett hantverk att utveckla utgavs 2009 och belönades med Svensk Bokkonst samma år.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brodera på stickat
  2. +
  3. Den sista flytten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sista flytten av Dag Sebastian Ahlander (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brodera på stickat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Något för alla?
    ME, 22 januari 2021

    Ett personligt urval av broderier, som kanske inte appellerar till alla. En mer fyllig beskrivning i texten hade varit bra

  2. Brodera på stickat

    Jag såg hennes utställning på Östergötlands ullspinneri sommaren 2017 och blev mycket förtjust i alla broderier på stickat! Roligt att det blev en bok!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Britt-Marie Christoffersson

  • Embroidery on Knitting

    Britt-Marie Christoffersson

    Prepare to be amazed by textile artist and pattern designer Britt-Marie Christofferssons fantastic work and learn how to use embroidery to give knitted garments a new lease of life. Using just 18 simple stitches such as running stitch, couching, b...