Klassiska småbåtsvarv och deras konstruktörer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2021-06-04
Upplaga
1
Förlag
Balkong Förlag
Medarbetare
Lindberg, Andreas (form)
Dimensioner
234 x 175 x 17 mm
Vikt
564 g
SAB
Prca
ISBN
9789187553509

Klassiska småbåtsvarv och deras konstruktörer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-06-04
282
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här skapades ett omistligt kulturarv genom ett nära samarbete mellan båtkonstruktörer och skickliga båtbyggare. Dessa varv var som mest aktiva under 1900-talets första hälft. Här byggdes snabba och lyxiga segel- och motorbåtar åt kända direktörer och företagsledare som till exempel Ivar Kreuger, Torsten Kreuger, Krister Littorin, Erik Åkerlund och Axel Wenner-Gren. En lyxig yacht var ofta ett måste för den tidens framstående personer. Pengar för denna kategori båtägare var ingen bristvara och inte sällan lät man bygga sig en ny båt varje år. Men här byggdes också många mindre segel- och motorbåtar åt vanligt folk . Dessa båtar hjälpte svenskarna i gemen att komma ut på sjön. En stor del av den ökande fritiden kom att tillbringas i båt. På dessa varv vinterförvarades och reparerades också ett stort antal båtar. Idag är några varv borta, medan andra rustar och underhåller båtar, men endast ett av varven bygger nya båtar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klassiska småbåtsvarv och deras konstruktörer
  2. +
  3. Årets lyxigaste dag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Årets lyxigaste dag (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klassiska småbåtsvarv och deras konstruktörer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok
    JS, 16 februari 2024

    Mycket intressant, men med en del korrekturfel, och kanske inte fullständig historik om alla varv och konstruktörer. Men klart läsvärd!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Ahlbom