Min historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2015-11-23
Upplaga
1
Förlag
Verbal Förlag
Översättare
Per Björklund, Athena Farrokhzad, Leandro Schclarek Mulinari
Originaltitel
Assata: An Autobiography
Medarbetare
Guwallius, Kolbjörn (form)
Dimensioner
223 x 135 x 20 mm
Vikt
487 g
ISBN
9789187777134

Min historia

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-11-23
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hon är känd som en av grundarna till Svarta befrielsearmén, medlem av Svarta pantrarna och gudmor till hiphoplegenden Tupac Shakur.

År 2013 blev hon den första kvinnan någonsin att tas upp på listan över FBI:s mest efterlysta terrorister. Nu kommer Assata Shakurs skakande självbiografi för första gången på svenska.

Livstidsdomen för mordet på en vit delstatspolis 1973 delade USA. Fallet Assata blev en symbol för rasism och polisbrutalitet. Där kritiker såg en hänsynslös mördare såg Assatas försvarare ett offer för en systematisk och rasistisk kampanj för att kriminalisera svarta befrielseorganisationer.

I sin personliga och politiska självbiografi skildrar Assata de erfarenheter som fick henne att omfamna ett liv av aktivism. Assata Shakur min historia är ett bidrag till historieskrivningen och den nutida debatten om rasism och diskriminering. Boken intar en självklar plats intill Malcolm X självbiografi och Maya Angelous böcker.

Assata Shakur är också känd som Joanne Chesimard. Hon rymde från fängelset 1979 och lever idag i exil på Kuba. FBI erbjuder upp till en miljon dollar för information som kan leda till hennes gripande.

Med förord av Angela Davis och Nathan Hamelberg. Assata Shakurs dikter har tolkats till svenska av Athena Farrokhzad och Leandro Schclarek Mulinari.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min historia
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Gunnar Silvermo, 17 mars 2022

    Mycket läsvärd bok om Assata och Black Panther Party. Ger även insikt om hur CIA arbetar.
    Samt om Assata liv i Kuba.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna