Kriget, pappa : ett tillförlitligt sifferminne (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2018-04-06
Upplaga
1
Förlag
Verbal Förlag
Medarbetare
Andersson, Henke (form) / Guwallius, Kolbjörn (form)
Dimensioner
217 x 145 x 23 mm
Vikt
346 g
SAB
Hc
ISBN
9789187777356

Kriget, pappa : ett tillförlitligt sifferminne

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-04-06
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pappa var finnen i vår familj när jag växte upp. Han och farfar. Inte vi, vi var svenskar. Det kom aldrig på tal att jag eller mina syskon skulle få hemspråksundervisning i skolan. Vad skulle vi med det till? Finskan var industriarbetarnas språk, städtanternas, alkisarnas; ett språk genomkorsat av våld och förtryck. Pappa hade andra planer för oss. Han sa: det finns ingenting som är omöjligt, du kan göra allt du vill.

Kriget, pappa utspelar sig på den plats där traumats arvtagare befinner sig: mellan vi och dem, här och där, nu och det som hände då. Berättelsen sträcker sig från finska inbördeskriget 1918 via en barnhemssal i Tammerforstrakten och mentalsjukhuset Beckomberga till ett långt samtal mellan en far och hans vuxna dotter i ett kök i en mellanstor, mellansvensk stad hundra år senare.

Victoria Rixer är litteraturvetare, journalist och programledare för Finnjävlarpodden i Sveriges Radio. Kriget, pappa. Ett tillförlitligt sifferminne är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriget, pappa : ett tillförlitligt sifferminne
  2. +
  3. Vi ses på andra sidan : en änkas manifest för resten av sitt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi ses på andra sidan : en änkas manifest för r... av Carina Nunstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kriget, pappa : ett tillförlitligt sifferminne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok som är värd att läsa
    Aki Peter Lumme, 12 september 2018

    Boken är bra, känner igen mycket från min barndom. Svårt att sluta läsa när man börjat läsa den. VR har ett bra & lättläst språk, även inslag av humor.

Visa alla 1 recensioner