Muren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2019-09-15
Förlag
Verbal Förlag
Medarbetare
Guwallius, Kolbjörn (form)
Illustratör/Fotograf
Beatrice Nordén
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
239 g
SAB
Hc
ISBN
9789187777578

Muren

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-15
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jag tar hand om det här nu. Alla kan koppla av. Jag har en mycket vacker plan.

Morgonen efter Berlinmurens fall tar språkexperten och den före detta Stasi-agenten Angelika Mittag tåget till Stockholm. Tillsammans med den svenske diplomaten Pälle Berg ska hon förverkliga en storslagen vision, och den här gången ska inga senila män i grå kostymer förstöra allt.

Snart har kungen tacksamt abdikerat och statsministern avgått. När Angelika Mittag frontar Vogue som The New Queen Of Cool håller världen på att förändras. Inget blir som förut, men inte heller som det var tänkt.

Är Muren den mest skruvade roman du kommer att läsa i år? Eller den sannaste? Du bestämmer.

Mats Samuelsson är författare, journalist, musikproducent och regeringstjänsteman. Han har tidigare gett ut Då stannade Sverige historien om Björn Borg och Ingemar Stenmark och den hyllade reportageboken Hjältarna om fotbollslaget Åtvidabergs FF och livet i en bruksort i folkhemmets Sverige. Muren är hans debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Muren
  2. +
  3. Nattdopp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattdopp av Katarina Petersmo (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Muren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Giftig och rolig på samma gång!
    Annika N (Stockholm), 20 september 2019

    Jag läste klart den här fantastiska boken i en sittning - den är historiskt fascinerande och beskriver DDR-tiden på ett giftigt sätt, sedan tar det hela en överraskande och väldigt underhållande vändning. Man kastas mellan obehag, skratt och det galna och surrealistiska. Vilken originell story, jag har aldrig läst en sådan roman förut - bästa läsupplevelse på länge!

  2. Totalt galet och alldeles underbart!
    -, 20 september 2019

    Wow!

    Det här är en riktig liten godbit!

    Det börjar i Östberlin kvällen före Berlinmurens fall, och berättelsen känns till en början verklighetsnära, nästan som ett välresearchat historiskt reportage.

    Men så drar allt i väg och vi hamnar i en vild, galen, surrealistisk historia om ¿ Ja, vad då? Det här är en mångbottnad, farlig men framför allt väldigt, väldigt rolig roman! Ingen har tidigare skrivit om Berlinmuren och tiden efter murens fall på detta sätt!
    Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mats Samuelsson