Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2019-03-23
Upplaga
1
Förlag
Lumenos Förlag
Illustratör/Fotograf
Lotta Myrefelt
Dimensioner
240 x 180 x 10 mm
Vikt
257 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187855467

Humle : en saga om en liten men livsviktig figur

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-23
135
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En saga om en liten men livsviktig figur

Visste du att det finns många olika sorters humlor, som till exempel stormhattshumla och jordsnylthumla? Visste du att humlor bara sticks om de måste försvara sig? Och att de är jätteviktiga för att vi ska få frukt och grönsaker att äta? Eller att humlor tycker särskilt mycket om blå blommor? Detta och mycket mer får du lära dig i den här boken om jordhumlan Humle och hans äventyr.

Det här är en bok för alla vetgiriga barn som vill lära sig mer om en av våra viktigaste små varelser: humlan! En folkkär insekt som vi ofta ändå inte vet så mycket om, men som är så viktig i naturen för att vi ska fortsätta att kunna äta frukt, bär och grönsaker. Boken berättar en spännande berättelse om den lilla humlan Humles äventyr, men ger oss också små faktarutor om humlans värld där barnet kan få lära sig intressanta saker. I slutet finns också mera information för den som vill få veta ännu mer. Detta tillsammans med Lotta Myrefelts pricksäkra och charmiga illustrationer gör den här bilderboken till en både rolig och viktig bok som passar barn i de yngre åldrarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Humle : en saga om en liten men livsviktig figur
  2. +
  3. Förrädaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förrädaren av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Humle : en saga om en liten men livsviktig figur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Finns bättre barnböcker om pollinatörer

    I boken får vi hänga med jordhumlan Humle som flyger vilse och skrämmer slag på en flicka. Precis när flickan vill göra slut på den lilla pollinatörer så dyker pojken Nils upp och stoppar henne.
    Tillsammans med flickan tar Nils med humlan in i sin familjs trädgård.
    Där finns ett överflöd av blommor eftersom "Ja, min mamma och pappa säger att det är viktigt att vi har blommor omkring oss. Vill vi ha frukt på våra träd, så måste det finnas mat för humlor och bin att äta resten av året... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Catharina Brandt