Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Linda och Valentin samlade äventyr (del 1)
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2014-05-19
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
VALÉRIAN ET LAURELINE: L-Intégrale, Volume 1
Medarbetare
Sparring, Peter (red.)
Illustratör/Fotograf
Jean-Claude Mézières
Dimensioner
296 x 224 x 15 mm
Vikt
940 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861000

Linda och Valentin. Samlade äventyr 1

(38 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-05-19
119 276 Du sparar 157 kr!
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En serieklassiker är tillbaka! Med denna volym inleds utgivningen av Linda och Valentins Samlade äventyr, i komplett och nyöversatt svensk utgåva. Med äventyren De onda drömmarna, Det stigande vattnets stad och De tusen planeternas rike samt extramaterial.

Linda och Valentin är en fransk science fiction-serie av serieskaparna Pierre Christin och Jean-Claude Mézières, båda födda 1938. Serien startade 1967 i det inflytelserika franska seriemagasinet Pilote, och vid det här laget har Christin och Mézières arbetat ihop med serien i hela 48 år. Det senaste albumet, Minnen från framtiden, gavs ut i Frankrike hösten 2013. Ett nytt album är tänkt att utkomma 2016.

I sina äventyr genomkorsar agenterna Linda och Valentin galaxen och olika tidsepoker på uppdrag av rumtidstjänsten i Galaxity, 2700-talets jordiska huvudstad. Valentin är en klassisk hjältetyp: stilig, godhjärtad, stark och modig, alltid redo att lyda order. Linda är en helt annan sort. Hennes kombination av intelligens och handlingskraft, självständighet och sex appeal har gjort henne till en av sf-genrens mest populära och stilbildande hjältinnor.

Pierre Christins humoristiska och samhällskritiska manus, präglade av 1960-talets vänstervåg och humanistiska idéer, och Jean-Claude Mézières fantasieggande sätt att gestalta främmande världar och civilisationer, samverkar om att göra serien till en av de allra främsta.
Nya delar i samlingsutgåvan utkommer två gånger per år, i mars och september. Den svenska översättningen är gjord av Björn Wahlberg, som tidigare bl a svarat för den hyllade nyöversättningen av Tintins äventyr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Linda och Valentin. Samlade äventyr 1
  2. +
  3. Castafiores juveler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Castafiores juveler av Hergé (inbunden).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Linda och Valentin. Samlade äventyr 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin samlingsvolym
    Tall_man, 17 november 2021

    Här hittar vi de första äventyren med Linda och Valentin samlade i en fin volym med hårdpärm.
    Informations och presentationstexten ger intressant information och ger en bra väg in för den som inte är bekant med Linda och Valentin.

  2. Början på en lång vänskap ?
    Melchior, 5 januari 2016

    En av de bästa SF serierna som börjar lite trevande men snabbt blir vanebildande.
    En perfekt symbios författare/tecknare, alltså Cristin och Mézières.
    Stark influens från ett av albumen i Bessons film Det Femte Elementet (skojig film med Milla och Bruce).

  3. Barndomsminnen i repris
    Sesam65, 19 augusti 2014

    Kul att för första gången kunna läsa hur Valentin mötte Linda. Jag hoppas att ni håller ut och ger ut samtliga album för det är de sista 4 jag är intresserad av då dessa aldrig gavs ut på svenska.

  4. Äntligen.
    -, 14 augusti 2014

    Fantastiskt roligt med återutgivning av Linda och Valentin. Fin utgåva av bra kvalitet och intressant bonusmaterial. Saknar egentligen bara ett skyddsomslag.

  5. Äntligen tillbaka!
    Kalle, 6 juli 2014

    Växte upp med Carlsen Ifs utgåvor och L&V har verkligen bitit sig fast i det undermedvetna. Härligt att se någon satsa på en nyutgåva!

    Innehållsmässigt är det som det står i det intressanta förordet inte direkt de första historierna som är bäst, men det är fint att äntligen kunna läsa De mörka drömmarna. När jag får tillfälle någon gång skall jag jämföra översättningarna men det var inget jag reagerade på den här gången.

    Rent fysiskt har det sina sidor med samlingsvolymer oc... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Pierre Christin