Pamela utan P (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2015-12-13
Upplaga
1
Förlag
Kira förlag
Originaltitel
Pamela utan P
Medarbetare
Rosengren, Jeanette (red.) / Andersson, Sara (form)
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
369 g
SAB
Lz Hodzic, Amela
ISBN
9789187875045

Pamela utan P

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-12-13
99
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pamela utan P är en rak och personlig skildring av en stark kvinna som har varit med om en tuff resa, men som trots alla barriärer lyckats bygga upp ett nytt och framgångsrikt liv. Hon är kvinna, muslim, flykting, förälder och en av Skånes ledande politiker.
Har bagaget fullt av sorg, men är fylld av hopp om ett bättre samhälle där var och en av oss hittar sin självklara plats och kan känna sig som en tillgång.
Det är en rikedom att kunna flera språk och växa upp med olika kulturer. I grunden är vi alla världsmedborgare.

Ingen föds med fördomskromosomer och människovärdet är detsamma oavsett kön, bakgrund eller sexuell läggning. Sverige och omvärlden behöver mer tillit, kärlek och ett värdigt bemötande av sina medmänniskor. Där har var och en av oss en viktig uppgift vad gäller hur vi förhåller oss till varandra i vardagen. Varje dag.

Amela Hodzic är regionråd i Region Skåne för socialdemokraterna. Hon kom till Sverige från kriget i Bosnien 1992. Det här är hennes första bok.

Amela Hodzic har skrivit en stark och gripande bok. En familj på flykt kan övervinna svårigheter, ta sig igenom kriser och nå framgång i ett främmande land. Berättelsen kan ge fler infödda svenskar förståelse för den kamp nyanlända ofta går igenom. Och den ger inspiration för många som kommer till Sverige från andra länder och vill bygga ett nytt liv här.
Klas Eklund, ekonom
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pamela utan P
  2. +
  3. Till växten : en kärlekshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till växten : en kärlekshistoria av Maja Alskog Bredberg (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pamela utan P. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En stark läsupplevelse
    Anna , 26 juni 2022

    Amela delar personliga nedslag från hennes livsresa som kantats av krig, flykt och sorg, men som bärs fram av en stark drivkraft och kärlek till familjen och Sverige.
    Det är en berättelse om viljan att utvecklas till den person man har potential att bli och som lyfter vikten av att aktivt stå upp för allas lika värde för att behålla vår demokrati. En uppmaning som är viktig och väl så aktuell idag!
    Tack Amela för en stark läsupplevelse - som sitter kvar långt efter jag avslutat de s... Läs hela recensionen

  2. Stark skildring som ger hopp
    Bokälskaren, 14 april 2022

    Jag kan varmt rekommendera Pamela utan P! En viktig och fängslande skildring av vår tid. Författaren väver in egna erfarenheter med skarp analys av samtiden samt pekar på vägar framåt. Språket har driv och skapar engagemang hos läsaren. Jag blev helt uppslukad! Boken är (sorgligt nog) ständigt aktuell och beskriver vägen från brutalt krig till sorgen efteråt men också de möjligheter som ligger i vår mänsklighet, våra gemensamma erfarenheter, i kraften och solidariteten hos var och en av oss. ... Läs hela recensionen

  3. Boken som behövs nu mer än någonsin !!!!
    Zeljko Pavlovic, 27 januari 2016

    Efter att jag har läst din bok "Pamela utan P" kan jag säga att du är en fantastisk mamma, fru, dotter, syster, vän, medmänniska, och inte minst en superbra författarinna.

    Medan jag läste rader i din bok väcktes många känslor från maktlöshet, besvikelse till glädje och hop och jag kunde liva in mig i dem situationer du beskrev samt kunde jag dra paralleller från mitt eget liv. En viktig tanke fick jag och det är att vi inte är ensamma och att vi är fler som kämpar på vårt sitt håll f... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner