Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2020-12-28
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
Migrations
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
197 x 139 x 26 mm
Vikt
448 g
SAB
Hce
ISBN
9789187879890

Den sista migrationen

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-12-28
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"[En] av mina bästa läsupplevelser någonsin."
Johanna Lundin, SVT Go'kväll

Den hyllade australiska bästsäljaren! Franny Stone har tillbringat hela livet vid havet, driven av kärleken till fåglarna som svävar ovanför. Men när klimatförändringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvärd hastighet börjar även hennes älskade fåglar att försvinna.

På Grönland hittar hon den sista flocken silvertärnor, som migrerar längre än något annat djur, och hon bestämmer sig för att följa dem till deras slutmål på Antarktis. Hon lyckas komma ombord på Saghani, en av världens sista fiskebåtar, och tillsammans ger de sig ut på en farofylld färd över havet.

Men Franny bär på ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvärda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertärnorna i skyn avslöjas Frannys hemligheter bit för bit och hon inser att det hon har försökt fly ifrån under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne.

Den sista migrationen är en hjärtskärande vacker kärleksförklaring till djuren och naturen. Men det är också en spännande och tidlös historia om vad vi är beredda att göra för de vi älskar. En bok för alla som gillade Där kräftorna sjunger, Binas historia och Blå.

"Den sista migrationen är en kärleksförklaring i noir till en värld som är på väg att gå under, och till allting som redan gått förlorat."
Anna Tagaro Andersson, Folkbladet

"Här och var skymtar skärvor av Frannys hemlighetsfulla förflutna och skapar stigande spänning kring den fasansfulla händelse som tvingat henne på ständig flykt. Den sista migrationen skildrar en fascinerande miljö med spänning, empati och försoning."
Gunilla Bergdahl, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sista migrationen
  2. +
  3. När vargarna kom

De som köpt den här boken har ofta också köpt När vargarna kom av Charlotte McConaghy (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den sista migrationen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra bok
    @bokslukarfeministen, 3 februari 2022

    Den sista migrationen har blivit hyllad, och jag förstår definitivt varför! Det är en bok skriven om ett tungt ämne som definitivt gör ens klimatångest värre, men samtidigt är den skriven på ett sätt som gör boken lätt att ta till sig. Den sista migrationen är en sådan bok som fångar läsaren direkt och där spänningen håller fast i en till sista sidan. Berättelsen är mörk, men hoppet finns ändå där hela tiden vilket gör att en bara måste fortsätta läsa för att se var berättelsen slutar. Jag bl... Läs hela recensionen

  2. Knockad
    jonssonsbookworld.blogg.se, 23 januari 2022

    Jag kan inte minnas sist jag blev så berörd av en bok som jag blev av denna. Så mycket tårar föll och jag vet redan nu att jag inte kommer kunna släppa tankarna på den, någonsin. Det är en historia som jag bär med mig och tänker på ibland. Språket är så poetiskt, vackert, lättläst och samtidigt djupt. Det är så få och små sidor med text, men de innehåller så mycket. Jag får ont i hjärtat men känner också så mycket hopp. Jag kan känna igen mig i klimatångesten och en stark vilja att hjälpa all... Läs hela recensionen

  3. Förtjänar alla hyllningar!
    Bokhyllaniskuggan, 19 oktober 2021

    ❥ Recension

    Lyckligtvis förstår jag vad all the fuss is about. Den här boken är skitbra! Jag blev direkt uppslukad av både språket och berättelsen. Det finns en stämning jag verkligen gillar, något mörkt och subtilt. Franny och resten av karaktärerna är intressant porträtterade och tillbakablickarna till hennes förflutna driver på spänningen och nyfikenheten. Det är även otroligt skrämmande och intressant med klimataspekten av boken. Det berör något djupt inne i mig.

    ... Läs hela recensionen

  4. Den sista migrationen
    Anne, 21 april 2021

    Skriven på ett sätt som gör att du blir nyfiken på huvudpersonen. Hon är inte så sympatisk men intressant och hennes historia likaså.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Charlotte McConaghy