Fermis Filter : en anledning att finnas (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fermis Filter (del 1/3)
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2018-09-06
Upplaga
1
Förlag
Teg Publishing
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Tian Gan, Nils-Petter Ekwall
Dimensioner
222 x 145 x 33 mm
Vikt
757 g
SAB
Hc
ISBN
9789188035219

Fermis Filter : en anledning att finnas

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-06
111
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


År 2048. Den svenska programmeraren Ariel Valentin bor i San Francisco och försöker tillsammans med kompanjonen Josh förverkliga sin barndomsdröm om att utveckla en säker övermänsklig artificiell intelligens, i övertygelsen om att hela mänsklighetens överlevnad står på spel. I USA pågår en hetsjakt på invandrare, och när Ariel deporteras till Sverige slås hennes tillvaro sönder.

För det finns mäktiga intressen som inte har för avsikt att låta någon annan hinna först i färdigställandet av en superintelligens. Plötsligt befinner sig Ariel på flykt undan världens underrättelsetjänster och den enda som säger sig kunna hjälpa henne är Terje, en aktivist från den amishliknande, teknikfientliga Fellingsbrorörelsen.

En anledning att finnas är första delen i trilogin om Fermis Filter. Det är en berättelse om samhället och människan i en tid när tekniken nått så långt att vi inte längre kan konkurrera med maskinerna om jobben. Genom tre böcker får vi följa Ariels kamp med den kanske största frågan av dem alla: Hur kontrollerar man en maskin som är mer intelligent än oss själva?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fermis Filter : en anledning att finnas
  2. +
  3. Din tid kommer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Din tid kommer av Carl-Johan Vallgren (inbunden).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fermis Filter : en anledning att finnas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tankeväckande!
    Jonathan Berg (Stockholm), 24 februari 2021

    Bra berättat men framför allt en spännande framtidsskildring som får mig att vilja diskutera den i bokklubben. Ser fram emot del 2.

  2. Så bra!
    Arvid, 4 oktober 2018

    Jag var helt fast i bokens spänning och ämnerna den tar upp är mycket intressanta och högst aktuella. Jag längtar efter nästa bok av författaren men sålänge får jag läsa om denna.

Visa alla 2 recensioner