Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-01
Förlag
Teg Publishing
Översättare
Linda Skugge
ISBN
9789188035295

Riot Days: Om Pussy Riot och tiden i fängelse E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2018-11-01
69
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Maria »Masja« Aljochina är politisk aktivist, konstnär och medlem i Pussy Riot-kollektivet.

År 2012 framförde gruppen sitt performanceverk »Punkbönen« inne i Frälsarkatedralen i Moskva. Aljochina dömdes efteråt till två års fängelse och skickades till ett av världens strängaste fängelser, en straffkoloni i Uralbergen. I biografin Riot Days berättar Aljochina om aktionen i katedralen, rättegången, om fängelsevistelsen och hennes protester inklusive hungerstrejker mot kränkningar av de mänskliga rättigheterna som pågick i fängelset.

Som politisk fånge kämpade hon för att förbättra villkoren för sina medfångar och efter fängelsetiden har hon fortsatt med sitt arbete som aktivist och konstnär. Hon är medgrundare till det ryska medieföretaget MediaZona och skådespelare i Belarus Free Theatre. Hon har prisats med Lennon Ono Grant for Peace och hon har också tilldelats Hannah Arendt-priset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Aljochina

  • Pussy Riot. Tage des Aufstands

    Mascha Alechina, Maria Aljochina

    Auf das Punk-Gebet folgt die Punk-Novelle. In dieser berichtet Alechina über ihren Auftritt in der Moskauer Christ-Erlöser-Kathedrale, die Hetzjagd danach, die Inhaftierung, den »sogenannten« Prozess und die Lagerhaft. Besondere Aufmerksamkeit kom...